Брага з пшениці
(покроковий рецепт з фото)
Брагу для самогону з пшениці готують на дріжджах або без них. На дріжджах виходить набагато швидше, а ось без дріжджів будете готувати довго, зате самогон вийде більш насиченим і м'яким.
В даному рецепті приготування браги з пшениці, використовується бездріжджовий метод або, як кажуть в народі, "на диких дріжджах" . Самогон з такою браги виходить м'яким, він має набагато приємніший смак, ніж самогон, приготований на дріжджах. Хай щастить!
- Вода - 35 літрів (чиста)
- Пшениця - 10 кілограм (не оброблені хімікатами)
- Цукор - 10 кілограм
Перед початком приготування потрібно ретельно перебрати зерна пшениці. Потім пшениця промивається холодною водою і відціджують через марлю або сито.
Пророщування пшениці. Висипаємо зерна на плоску поверхню (деко, піднос), попередньо застелену марлею. Заливаємо водою, щоб пшениця повністю покрилася. Накриваємо пшеницю кришкою, чекаємо, поки з'являться паростки (2-3 дня). Приготовим закваску. Як тільки на пшениці з'являться паростки, засипаємо її цукром (2 кг.) і перемішуємо. Знову накриваємо кришкою, чекаємо. Через 4-7 днів закваска буде готова.
Найважливіший етап - бродіння. Знадобиться одна велика ємність з гідрозатовром, або місткі скляні банки. Розливаємо воду, закваску і цукор, що залишився в ємність (ємності), перемішуємо. Встановлюємо гідрозатвор (надягаємо рукавичку). Ставимо брагу в темне приміщення на один тиждень. Під час бродіння потрібно час від часу перемішувати сусло і видаляти піну.
Через тиждень бродіння припиняється, а вуглекислий газ більше не виділяється. Коли сусло стане помітно світліше, акуратно злийте брагу в чисті ємності, не зачіпаючи осад. Готово: можна "гнати" самогон!