Рецепт Брага з пшениці фото

Брага з пшениці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Пшоно і пшениця
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Напої

Брагу для самогону з пшениці готують на дріжджах або без них. На дріжджах виходить набагато швидше, а ось без дріжджів будете готувати довго, зате самогон вийде більш насиченим і м'яким.

В даному рецепті приготування браги з пшениці, використовується бездріжджовий метод або, як кажуть в народі, "на диких дріжджах" . Самогон з такою браги виходить м'яким, він має набагато приємніший смак, ніж самогон, приготований на дріжджах. Хай щастить!

  • Вода - 35 літрів (чиста)
  • Пшениця - 10 кілограм (не оброблені хімікатами)
  • Цукор - 10 кілограм
брага з пшениці - фото крок 1
Перед початком приготування потрібно ретельно перебрати зерна пшениці. Потім пшениця промивається холодною водою і відціджують через марлю або сито.
брага з пшениці - фото крок 2
Пророщування пшениці. Висипаємо зерна на плоску поверхню (деко, піднос), попередньо застелену марлею. Заливаємо водою, щоб пшениця повністю покрилася. Накриваємо пшеницю кришкою, чекаємо, поки з'являться паростки (2-3 дня). Приготовим закваску. Як тільки на пшениці з'являться паростки, засипаємо її цукром (2 кг.) і перемішуємо. Знову накриваємо кришкою, чекаємо. Через 4-7 днів закваска буде готова.
брага з пшениці - фото крок 3
Найважливіший етап - бродіння. Знадобиться одна велика ємність з гідрозатовром, або місткі скляні банки. Розливаємо воду, закваску і цукор, що залишився в ємність (ємності), перемішуємо. Встановлюємо гідрозатвор (надягаємо рукавичку). Ставимо брагу в темне приміщення на один тиждень. Під час бродіння потрібно час від часу перемішувати сусло і видаляти піну.
брага з пшениці - фото крок 4
Через тиждень бродіння припиняється, а вуглекислий газ більше не виділяється. Коли сусло стане помітно світліше, акуратно злийте брагу в чисті ємності, не зачіпаючи осад. Готово: можна "гнати" самогон!

Схожі рецепти