Брага з гороху без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати брагу з гороху, знадобиться 3-4 дня часу. Результат перевершує всі очікування, адже ми отримуємо чудову основу для домашнього самогону. Спробуйте цей метод!
Перед вами простий рецепт приготування браги з гороху без дріжджів. В процесі бродіння з цукровим сиропом горох самостійно виробляє так звані дріжджі. У підсумку через 3-4 дня виходить чудовий натуральний продукт, з якого переганяют самогонку. Хай щастить!
- Горох - 3 кілограма
- Вода - 30 літрів
- Цукор - 20 склянок
Кілограм гороху заливаємо гарячою водою (4л.) і залишаємо на 10 годин. Паралельно зваріть з цукру, що залишився і води сироп.
З'єднуємо сироп з замоченим розм'якшеним горохом. Далі знадобиться гідрозатвор. Встановлюємо на шийці пляшки гідрозатвор (або гуязик рукавичку з діркою в пальці) для відводу вуглекислого газу. Ставимо ємність в темне місце (температура повинна бути 18-23 ° C) з 4 дня. Після цього гідрозатвор перестане пускати бульбашки (рукавичка впаде), а брага придбає світлий відтінок і стане гіркою на смак, а на дні проявиться осад.
Прийшов час починати процес перегонки.