Рецепт Брага з гороху без дріжджів фото

Брага з гороху без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі, Бобові, Горох
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Напої

Щоб приготувати брагу з гороху, знадобиться 3-4 дня часу. Результат перевершує всі очікування, адже ми отримуємо чудову основу для домашнього самогону. Спробуйте цей метод!

Перед вами простий рецепт приготування браги з гороху без дріжджів. В процесі бродіння з цукровим сиропом горох самостійно виробляє так звані дріжджі. У підсумку через 3-4 дня виходить чудовий натуральний продукт, з якого переганяют самогонку. Хай щастить!

  • Горох - 3 кілограма
  • Вода - 30 літрів
  • Цукор - 20 склянок
брага з гороху без дріжджів - фото крок 1
Кілограм гороху заливаємо гарячою водою (4л.) і залишаємо на 10 годин. Паралельно зваріть з цукру, що залишився і води сироп.
брага з гороху без дріжджів - фото крок 2
З'єднуємо сироп з замоченим розм'якшеним горохом. Далі знадобиться гідрозатвор. Встановлюємо на шийці пляшки гідрозатвор (або гуязик рукавичку з діркою в пальці) для відводу вуглекислого газу. Ставимо ємність в темне місце (температура повинна бути 18-23 ° C) з 4 дня. Після цього гідрозатвор перестане пускати бульбашки (рукавичка впаде), а брага придбає світлий відтінок і стане гіркою на смак, а на дні проявиться осад.
брага з гороху без дріжджів - фото крок 3
Прийшов час починати процес перегонки.

Схожі рецепти