Фунчоза з овочами (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Фунчоза - це лапша, яка використовується в китайській, корейської, японської та інших азіатських кухнях. Рисова локшина дуже корисна і ситна, а готувати її можна з будь-якими інгредієнтами.
Такий салат можна сміливо готувати на вечерю і вживати в пост. Funčoza (класичний рецепт) - дуже смачна і ситна рисова локшина, яку можна готувати з м'ясом, грибами, овочами та іншими інгредієнтами азіатської кухні. Вона завжди доречна в корейських і японських салатах, а також виступає як самостійне блюдо або гарнір. Суп з фунчозой також неймовірно смачний, ситний і в той же час легкий.
- Funčoza - 100 грам
- Морква - 1 штук
- Огірок - 1 штук
- Корейська приправа - За смаком
- Оцет - 1 чайних ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- Цибуля - 1 штук
- Часник - 2 зубчики
1. Оскільки фунчозу варити не потрібно, то цей салат по праву можна вважати блюдом на швидку руку. З морквою і огірком - класичний спосіб приготування цієї приголомшливої рисової локшини.
2. Поки ми будемо готувати овочі замочуємо фунчозу в окропі. Додаємо сіль і оцет і залишаємо на 10 хвилин.
3. Шаткуємо морква і додаємо в неї спеції. Я зазвичай приправляю її корейськими прянощами, додаю сіль і оцет. Залишаю маринуватися хвилин на 5-10, після чого її можна сміливо відправляти до решти інгредієнтів.
4. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю і часник. Коли вони підрум'яняться, прибираємо їх, а в салат зливаємо тільки масло (воно буде дуже ароматним).
5. Проціджуємо фунчозу і змішуємо з морквою. Ми залишаємо на одну годину, щоб інгредієнти добре просочилися. Тепер залишилося тільки додати огірок.
6. Шинкувати огірок потрібно такий же соломкою, що і морква. Смачного!