Фріттата з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Frittata - італійський омлет, дуже смачну і поживну страву, продукти для якого ви можете змінювати в залежності від вашого настрою або переваг.
Фріттата з кабачками готується трохи більше півгодини. Кабачки чистим, ріжемо соломкою і злегка обсмажуємо на маслі. Потім формуємо фріттаау в формі для запікання, заливаємо сумішшю з яєць і вершків (або молока) і відправляємо в духовку.
- Яйця - 3 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Середній кабачок - 1 штука
- Куряче філе відварне - 200 грам
- Зелень кропу, лука, петрушки - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль, чорний перець - За смаком
Попередньо включіть її до 180 градусів. А поки духовка нагрівається, кабачок нарізати на дуже тонкі смужки або тонкі кружальця по Вашому смаку. Обсмажити кабачок на суміші рослинного і вершкового масла в плині 5 хвилин до м'якості. Перекласти обсмажені кабачок в форму для запікання, змащену олією.
Зверху на кабачки викласти порізане на шматочки куряче філе. Рівномірно розподілити подрібнену зелень і цибулю. Посолити. Поперчити.
Яйця збити з вершками. Залити яєчної сумішшю кабачки з філе і зеленню. Замість вершків можете використовувати молоко або сметану.
Поставити форму в духовку і запікати 25 хвилин. При подачі на стіл можете посипати фриттату тертим пармезаном! Смачного!