Фріттата з спагетті
(покроковий рецепт з фото)
Фріттату з макаронів по-неаполітанські можна приготувати з багатьох видів пасти: спагетті, bukatini, вермішелі і навіть використовувати залишки різної сухої пасти. Блюдо виходить економним і смачним!
Це ідеальне частування для пікніка, воно смачно і в гарячому, і в холодному вигляді. При приготуванні можна додати будь-яке м'ясо, м'ясне асорті, бекон або ковбасу. Сир вибирайте на свій смак, але краще - копчений. Томатний соус необов'язковий, можна приготувати і без нього, а також використовувати для цього блюда залишилися, вже відварені макарони. Рецепт розрахований на 2 фріттати для сковороди діаметром 22 см.
- Паста суха - 500 грам
- Соус томатний - 500 грам (готовий)
- Яйце - 3-4 штук
- Сир твердий - 2 Ст. Ложки (тертий)
- Салямі - 100 грам (або бекону)
- Сир копчений - 100 грам
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці, штам, змішайте в мисці з готовим томатним соусом і дайте охолонути. Підготуйте інші продукти.
2. Збийте яйце, додайте тертий сир і дрібку солі. Влийте збиті яйця в макарони і добре перемішайте. На сковороді нагрійте оливкову олію, викладіть половину спагетті, зверху покладіть дрібні шматочки копченого сиру, салямі і трохи меленого чорного перцю.
3. Зверху покладіть залишилися спагетті, трохи утрамбуйте і готуйте страву під кришкою на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Потім, допомагаючи кришкою або великою тарілкою, акуратно переверніть запіканку на іншу сторону і готуйте ще 5-6 хвилин. Перевірте блюдо: готова фріттата повинна «ковзати» по сковороді.
4. Подайте фриттату гарячої або холодної. Буде смачно і в тому, і в іншому випадку. Смачного!