Рецепт Фріттата з спагетті фото

Фріттата з спагетті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Макарони , Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Кількість порцій: 6
Час приготування: 20 хв.

Фріттату з макаронів по-неаполітанські можна приготувати з багатьох видів пасти: спагетті, bukatini, вермішелі і навіть використовувати залишки різної сухої пасти. Блюдо виходить економним і смачним!

Опис приготування:

Це ідеальне частування для пікніка, воно смачно і в гарячому, і в холодному вигляді. При приготуванні можна додати будь-яке м'ясо, м'ясне асорті, бекон або ковбасу. Сир вибирайте на свій смак, але краще - копчений. Томатний соус необов'язковий, можна приготувати і без нього, а також використовувати для цього блюда залишилися, вже відварені макарони. Рецепт розрахований на 2 фріттати для сковороди діаметром 22 см.

  • Паста суха - 500 грам
  • Соус томатний - 500 грам (готовий)
  • Яйце - 3-4 штук
  • Сир твердий - 2 Ст. Ложки (тертий)
  • Салямі - 100 грам (або бекону)
  • Сир копчений - 100 грам
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
фріттата з спагетті - фото крок 1
1. Відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці, штам, змішайте в мисці з готовим томатним соусом і дайте охолонути. Підготуйте інші продукти.
фріттата з спагетті - фото крок 2
2. Збийте яйце, додайте тертий сир і дрібку солі. Влийте збиті яйця в макарони і добре перемішайте. На сковороді нагрійте оливкову олію, викладіть половину спагетті, зверху покладіть дрібні шматочки копченого сиру, салямі і трохи меленого чорного перцю.
фріттата з спагетті - фото крок 3
3. Зверху покладіть залишилися спагетті, трохи утрамбуйте і готуйте страву під кришкою на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Потім, допомагаючи кришкою або великою тарілкою, акуратно переверніть запіканку на іншу сторону і готуйте ще 5-6 хвилин. Перевірте блюдо: готова фріттата повинна «ковзати» по сковороді.
фріттата з спагетті - фото крок 4
4. Подайте фриттату гарячої або холодної. Буде смачно і в тому, і в іншому випадку. Смачного!

Схожі рецепти