Рецепт Фрікасе з качки фото

Фрікасе з качки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти , Птах , Вершки , Качка , Качина грудка
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви , Фрікасе
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачне і соковите м'ясо качки в вершковому соусі - пальчики оближеш. Рецепт фрикасе з качки - до вашої уваги!

Опис приготування:

Любителі качиного м'яса знають, що страви з качки готуються досить довго і при готуванні їм необхідно приділяти досить багато уваги. Пропоную вам спробувати рецепт приготування фрикасе з качки. Для цієї страви м'ясо ріжеться на невеликі шматочки і час готування тому скорочується. Завдяки вершкам, качине м'ясо не пересушити, а стане ніжним і соковитим. По бажанню, перед приготуванням підготовлені шматочки можна промаринувати хвилин 20 в лимонному соці. Отже, розповідаю, як зробити фрикасе з качки.

1. Качине філе миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Шкірку можна зняти, а можна і залишити - це вже як вам більше подобається.

2. Обсмажуємо шматочки качиного м'яса на рослинній олії до утворення рум'яної скоринки.

3. Цибуля чистий, миємо й нарізаємо як можна дрібніше.

4. Висипаємо цибулю на сковорідку до качці, перемішуємо і смажимо хвилин 5.

5. Заливаємо вміст сковорідки склянкою води, солимо і перчимо. Тушкуємо на невеликому вогні практично до повного випаровування води.

6. Посипаємо качку борошном і заливаємо вершками. Добре розмішуємо, щоб не утворилися грудочки і тушкуємо хвилин 15 під кришкою. Можна додати сухі спеції.

Подавати фрикасе з качки можна з рисом, з макаронами. Смачного!


  • Філе качки - 400-500 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вершки - 250 мілілітрів (або крем)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
Любителі качиного м'яса знають, що страви з качки готуються досить довго і при готуванні їм необхідно приділяти досить багато уваги. Пропоную вам спробувати рецепт приготування фрикасе з качки. Для цієї страви м'ясо ріжеться на невеликі шматочки і час готування тому скорочується. Завдяки вершкам, качине м'ясо не пересушити, а стане ніжним і соковитим. По бажанню, перед приготуванням підготовлені шматочки можна промаринувати хвилин 20 в лимонному соці. Отже, розповідаю, як зробити фрикасе з качки.

1. Качине філе миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Шкірку можна зняти, а можна і залишити - це вже як вам більше подобається.

2. Обсмажуємо шматочки качиного м'яса на рослинній олії до утворення рум'яної скоринки.

3. Цибуля чистий, миємо й нарізаємо як можна дрібніше.

4. Висипаємо цибулю на сковорідку до качці, перемішуємо і смажимо хвилин 5.

5. Заливаємо вміст сковорідки склянкою води, солимо і перчимо. Тушкуємо на невеликому вогні практично до повного випаровування води.

6. Посипаємо качку борошном і заливаємо вершками. Добре розмішуємо, щоб не утворилися грудочки і тушкуємо хвилин 15 під кришкою. Можна додати сухі спеції.

Подавати фрикасе з качки можна з рисом, з макаронами. Смачного!

Схожі рецепти