Франкфуртський овочевий суп
(покроковий рецепт з фото)
Франкфуртський овочевий суп - дуже простий в приготуванні овочевий суп, що користується великою популярністю в Німеччині. Готується навіть з заморожених овочів, тому хороший круглий рік.
Франкфуртський овочевий суп, як і більшість інших страв німецької кухні, простий і невигадливий в приготуванні. Як на мене, важливу роль тут відіграє бекон - без нього було б достатньо прісно і нудно. А ось з беконом виходить хоч і легкий, але досить насичений у смакову плані супчик. Можна варити і на звичайній воді, без яловичого бульйону - тоді виходить ще легше. Коротше кажучи, рецепт вітає імпровізацію Удачі!
- Морква - 300 грам
- Петрушка корінь - 50 грам
- Кольрабі - 1 штука
- Селера стеблової - 80 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Кольорова капуста - 500 грам
- Бекон - 150 грам
- Квасоля зелена стручкова - 200 грам
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець духмяний - 5 штук
- Чебрець - 5 грам
- Бульйон яловичий - 2 L
Морква і корінь петрушки чистимо і дрібно рубаємо - як на звичайний суп.
Далі невеликими кубиками нарізаємо кольрабі.
Тонкими кільцями нарізаємо цибулю-порей.
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття.
Копчений бекон дрібно нарізаємо і обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого - буквально пару хвилин. Найкраще обсмажувати не в сковороді, а прямо в тій каструлі, в якій буде варитися суп.
Додаємо до бекону цибулю-порей, обсмажуємо ще 1 хвилину.
Тепер додаємо корінь петрушки і морква, перемішуємо і обсмажуємо ще 2 хвилини.
Тепер додаємо кольрабі та селеру. Перемішуємо і обсмажуємо все разом 3-4 хвилини.
Тепер додаємо цвітну капусту, стручкову квасолю і зелений горошок. У мене були заморожені. Перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Перекладаємо все овочі в каструлю, заливаємо бульйоном. Додаємо сіль, чебрець, перець, часник. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 20 хвилин без кришки. Готово!