Форель в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили побалувати своїх близьких запеченої червоною рибою, то зверніть увагу на цей нескладний рецепт форелі на грилі. Використовуючи його для приготування, ви отримаєте смачне, ніжне блюдо.
Перед вами простий і дуже вдалий варіант рецепта, як приготувати форель в аерогрилі. Готується це блюдо легко, а займає мінімум часу на підготовку. Ваше завдання - купити форель. Причому це можуть бути як стейки, так і філе. Для маринаду використовуйте свої улюблені спеції, різні трави. Наприклад, прекрасно поєднуються з фореллю прованські і середземноморські трави. Якщо додатково покласти сушений базилік, то аромат буде неповторним і ще більш насиченим. Запечена таким чином форель може замінити дієтичне блюдо. Крім того, в ній міститься багато корисних мікроелементів і омега жири.
- Форель - 600 грам
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Перед тим як приготувати форель на аерогрилі, підготуйте маринад. Для цього додайте в рослинне масло сік лимона. Потім за смаком додайте спеції і сіль. Візьміть стейки форелі, помийте їх. Промокніть від зайвої вологи паперовим рушником. Покладіть в зручну посуд, залийте маринадом.
2. Промаринували форель протягом півгодини, дістаньте її і покладіть в чашу аерогрилю на високу решітку. Збризніть шматочки форелі залишками маринаду. На дно чаші влийте невелику кількість води. Коли жир буде стікати, форель НЕ пригорить.
3. Встановіть на аерогрилі температуру приготування 250 градусів. При середній швидкості обертання запікайте форель протягом 20 хвилин. Коли риба готова, її подають як з гарніром, так і без нього, в теплому і холодному вигляді. Смачного.