Фарш по-французьки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Фарш по-французьки з сиром - це варіант всіма улюбленого гарячого блюда, який приготувати ще простіше, ніж оригінал. В очікуванні великої компанії цей рецепт - паличка-виручалочка. Дивимося і готуємо!
Фарш по-французьки з сиром готується просто. Головне - нарізати тонкими кружечками картопля. Фарш змішуємо зі спеціями і подрібненою цибулею. Потім викладаємо всі інгредієнти страви на деко і запікаємо в духовці протягом години. Подавати м'ясо по-французьки з сиром рекомендую зі свіжим овочевим салатом або маринованими овочами. Удачі в приготуванні!
- Фарш - 1 кілограм (свинячий, яловичий або суміш)
- Картопля - 7-8 штук (середнього розміру)
- Цибуля - 2 штуки (середнього або великого розміру)
- Сир жовтий - 150 грам
- Зелена цибуля, пучок - 1 штука
- Томатний соус - 3/4 склянки
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (для змащення дека)
1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Ріпчасту цибулю почистіть, зелена цибуля промийте, картопля почистіть, промийте і наріжте кружальцями. Простіше і швидше за все це зробити на тертці з насадкою "мигдаликах" .
2. Одну цибулину нарізаємо дрібно, іншу - тонкими кружечками. Фарш заправляємо подрібненою цибулею, сіллю і перцем, перемішуємо. При бажанні, цибуля для фаршу можна обсмажити. А також фарш можна присмачити улюбленими спеціями для м'яса.
3. Деко можна змастити олією, а можна застелити пергаментом або фольгою. Потім на нього викладаємо шар нарізаного кружечками картоплі.
4. Картопля солимо, перчим, зверху викладаємо кільця цибулі.
5. Поверх цибулі викладаємо фарш. А на фарш - томатне пюре або соус.
6. Сир натріть на буряковій тертці і розподіліть зверху нашої картопляно-м'ясний композиції. Саме час нагріти духовку до 180 градусів. Раджу спочатку запікати блюдо, прикривши фольгою, через півгодини треба зняти фольгу і запікати ще 20-30 хвилин.
7. Отже, на запікання у нас піде годину. Через годину витягуйте деко з духовки і порційно розкладайте м'ясо з картоплею під сиром по тарілках. Присипте блюдо подрібненою зеленою цибулею. Смачного!