Ескалоп на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися дуже цікавим рецептом ескалопа на сковороді. Дане гаряче блюдо прекрасно поєднується з овочами, м'ясо заграє новими нотками!
Видів смаженого м'яса існує дуже багато. Серед них і ростбіф, і шніцель, і проста відбивна, котлета або стейк. Особливість саме ескалопа в тому, що м'яса тонко ріжуть, смажать без панірування і гарненько відбивають. Для приготування ескалопа на сковороді береться свиняча вирізка, у мене було 2 шматочка по 250 грам приблизно. Дивимося рецепт з фото.
- М'ясо - 500 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Крім вирізки, можна взяти корейку, м'ясо не повинно бути жирним. Промийте його і висушіть.
Розмір стандартного ескалопа з долоню. Шматки товщиною 15 мм відбиваємо до 5 мм.
Подрібніть часник із сіллю і лимоном.
Цією сумішшю змащуємо м'ясо і залишаємо маринуватися приблизно на півгодини.
Перед смаженням витріть сухою серветкою, щоб не було часнику на м'ясі. Викладаємо на гриль-сковорідку і обсмажуємо з двох сторін.
Смажимо з кожного боку хвилин 5 на середньому вогні.
Ось і готові наші котлети на сковороді! Подавати можна м'ясо з овочами, печеним або вареною картоплею. Смачного!
Ось і готові наші котлети на сковороді! Подавати можна м'ясо з овочами, печеним або вареною картоплею. Смачного!