Емпанадас з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Апетитні пірожочкі з соковитою м'ясною начинкою хочу запропонувати вам на пробу. Якщо ви любите несолодке домашню випічку, обов'язково рекомендую взяти рецепт на замітку. Запам'ятовуйте, це зовсім нескладно.
Покажу покроково, як приготувати емпанадас з яловичиною. Тісто рекомендую зробити трохи заздалегідь, щоб воно годинку-дві "відпочило" . Начинку також перед використанням краще остудити. Подавати до столу такі пиріжки найкраще гарячими, доповнивши улюбленим соусом. Відмінно підійде чімічуррі, наприклад.
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 170 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1/4-1/2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Яловичина - 500 грам
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Жовток - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком (паприка, орегано, Зіра і TD)
1. Насамперед замісіть тісто. З'єднайте розтоплене вершкове масло, яйце, воду, сіль і просіяне борошно. Вимішайте, скачайте в кульку і оберніть харчовою плівкою.
2. На сковороді розігрійте олію і обсмажте подрібнену цибулю до прозорості. Додайте улюблені спеції і часник.
3. Смажте пару хвилин, помішуючи.
4. Додайте яловичину. Додати сіль, поперчіть за смаком. Смажте до готовності. Зніміть з вогню і остудіть.
5. Розкачайте тісто на столі досить тонко. Виріжте кружечки і розкладіть начинку.
6. Поверніть і щільно защипите краю. Змастіть збитим жовтком і відправте в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте до рум'яності близько 20 хвилин.
7. Ось такі емпанадас з яловичиною вийшли.
Смачного!
Смачного!