Еклери (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Еклери - дуже ніжний і смачний десерт. З них вийде чудове частування до свята, навіть до весілля або іншому торжества. Начинку вибирайте самі. Розповім, як приготувати еклери (майстер клас).
Можна зробити будь-який крем для еклерів, а також приготувати для них шоколадну помадку або зробити карамель і посипати горішками. Еклери начиняють і їдять після охолодження. Їх відбирають за допомогою кулінарного мішка, а якщо такого немає, зробіть кулінарний мішок з пакета або поверніть пергамент в стаканчик (як на насіння).
- Вода - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 185 грам(125 грам для тіста, 60 грам для помадки)
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 0, 5 L
- Цукор - 250 грам
- Шоколад - 150 грам
1. В сотейник налейте воду, додайте 125 грам вершкового масла і дрібку солі.
2. Надішліть сотейник на вогонь і доведіть його вміст до кипіння, щоб розчинилося масло.
3. У сотейник додайте борошно і енергійно перемішайте дерев'яною ложкою, до залізної тісто прилипне. Зніміть сотейник з вогню.
4. Жирні вершки викладіть в миску, додайте цукор і збийте все віночком або міксером до утворення пишної маси.
5. У тепле тісто додайте по одному курячі яйця, гарненько перемішуючи після кожного.
6. Викладіть тісто в кондитерський мішечок (можна частинами або все відразу).
7. Деко застеліть пергаментом, відсадити еклери на відстані один від одного. Надішліть в розігрітий до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин, не відчиняйте духовку, поки еклери не піднімуться.
8. Встановіть миску на водяну баню, викладіть в неї шоколад і масло.
9. Гарненько перемішайте масу лопаткою, щоб шоколад не згорів.
10. Тим часом дістаньте з духовки еклери і залиште їх до повного охолодження.
11. Кожен еклер розрізати з одного боку.
12. Всередину викладіть крем зі збитих вершків.
13. Викладіть еклери на тарілку і полийте їх приготовленої шоколадною помадкою. Залиште до її застигання, а потім подавайте.