Дуже швидка піца «блискавка»
(покроковий рецепт з фото)
Піцу можна зробити на обід або на вечерю, а також нею можна смачно перекусити. Начинку зробіть з того, що лежить в холодильнику. Розповідаю вам, як приготувати дуже швидку піцу «Блискавка».
Тісто для такої піци варто підготувати заздалегідь. Ви можете на вихідних зробити такий запас, а потім зберігати його в холодильнику або купіть готове в магазині. Відкрийте холодильник і подивіться, що в ньому є, з усього вийде начинка. Немає соусу? використовуйте кетчуп. А замість м'яса - ковбасу або сосиски. Піца готується на чавунній сковороді під кришкою. Весь процес займе не більше 15-20 хвилин.
- Тісто - 225 грам (для піци )
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Соус - 0, 5 склянки (для піци )
- Сир - 70 грам
- Цибуля - 1 штука
- Ковбаса - 50 грам (варена)
- Зелень - За смаком
1. Викладіть заздалегідь тісто з холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
2. Очистіть і наріжте цибулю тонкими півкільцями, обсмажте його на сковороді протягом декількох хвилин. Наріжте шматочками варенку і обсмажте до появи скоринки.
3. Розкачайте тісто в пласт по діаметру сковороди.
4. Поставте на вогонь важку чавунну сковороду, наливати 1-2 столові ложки олії і розігрійте гарненько.
5. Викладіть тісто в сковороду і обсмажуйте протягом 1 хвилини, ви помітите утворення бульбашок.
6. Переверніть коло тесту на іншу сторону.
7. Змастіть тісто соусом, додайте начинку з лука і ковбаси, потім додайте натертий на крупній тертці сир.
8. Накрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь до середнього.
9. Готуйте піцу 4-5 хвилин, а потім відкрийте кришку, додайте за смаком сіль і спеції.
10. Перекладіть піцу на обробну дошку, посипте рубаною зеленню.
11. Наріжте піцу шматочками і подавайте до столу, поки вона ще гаряча.