Дріжджове тісто без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 7 г. 0 хв.
Здобні булочки, пироги, а також рулети з таким тестом виходять просто дивовижні. Після випічки воно стає повітряне і ніжне, приготуйте з ним що-небудь і результат вас точно порадує.
Опис приготування:
Багато є різних варіантів приготування такого тесту, адже у кожної господині свої секрети, завдяки яким випічка виходить особливо смачна і повітряна. Цей рецепт приготування дріжджового тіста без яєць, на мій погляд, один з найпростіших варіантів, тому я рекомендую його всім без винятку, а особливо молодим господаркам, як я. Скільки разів я не робила це дріжджове тісто без яєць в домашніх умовах, завжди воно виходило дуже ніжне, повітряне та пористе, а мою випічку нахвалювали як домашні, так і друзі. Так що якщо у вас ще немає свого власного напрацьованого рецепта, спробуйте приготувати таке тісто, впевнена, воно вам сподобається.
- Борошно - 5 склянок (склянка 250 мл)
- Молоко - 500 мілілітрів
- Дріжджі сухі натуральні - 3 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 125 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Ваніль - За смаком
Наливаємо молоко в каструльку і нагріваємо його, але не сильно, градусов до 40 де до.
Переливаємо тепле молоко в миску і розводимо в ньому сухі дріжджі, залишаємо цю суміш на кілька хвилин в теплі.
Потім беремо чисту каструльку і розтоплюємо в ній вершкове масло.
У глибоку миску насипаємо борошно і змішуємо її з цукром, сіллю і ваніліном.
В борошняну суміш вливаємо молоко з розведеними в ньому дріжджами, гарненько все перемішуємо.
Тепер додаємо розтоплене масло і замішуємо тісто, спочатку ложкою, а потім руками, завдяки маслу відразу воно не буде прилипати.
Interfere тесту хвилинних послідовностей 2-3, поки воно знову не стане липким.
Після цього продовжуємо його замішувати ще 10 хвилин. В результаті тісто повинне вийти м'яким і еластичним, формуємо з нього кулю і кладемо тісто в миску, змащену олією, накриваємо миску харчовою плівкою. Ми залишаємо тісто підніматися на 2 години при кімнатній температурі.
Коли тісто збільшиться вдвічі, переставляємо його в холодильник, приблизно через 4 години воно буде повністю готове до подальшої роботи.