Дріжджове тісто без молока
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт я підгледіла з кулінарного блогу, де дівчина з Нігерії ділилася народним рецептом кульок. Але мені цей простий рецепт дріжджового тіста без молока так сподобався, що розповім і вам!
Цей рецепт приготування дріжджового тіста без молока простий і приємний. Вам точно сподобається, який ніжний смак вийде у випічки, та й саме тісто гарне: пластичне і легке. Головне - дати йому постояти дві-три години в теплому місці, щоб воно піднялося, потім вимісити ще раз - і знову дати постояти. Тільки тоді отримаєте випічку пишну і повітряну, як і годиться дріжджового тесту. І що, що замість молока - вода, ніхто навіть не помітить!
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 5 грам
- Дріжджі сухі - 9 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Вода - 150 мілілітрів
- Ванілін - 1 щіпка
1. Proselo пристрасть, змішаємо її з ваніліном і сіллю. Додаємо яйце - і починаємо акуратно перемішувати.
2. Паралельно дріжджі і цукор заливаємо теплою кип'яченою водою. Нехай почнеться реакція: підуть бульбашки. Тепер потроху вливаємо воду з дріжджами до борошна, не припиняючи помішувати. Ось приблизно такий консистенції отримуємо тісто.
3. З цього тесту можна багато що приготувати, але я вам рекомендую зробити ось такі "нігерійські" смачні кульки у фритюрі!