Безопарне дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий рецепт, як приготувати безопарне тісто швидко і без проблем. З такого тіста можна готувати пиріжки, рогалики і булочки як з солодкою, так і з несолодкої начинкою.
Рецепт безопарного дріжджового тіста мало чим відрізняється від звичайного дріжджового тіста на опарі, єдине - в нього кладеться більше дріжджів, оскільки вони повинні почати діяти в уже замішаному тісті. Безопарне дріжджове тісто вимагає менше часу на приготування, а результат виходить теж дуже хороший. Пиріжки з такого тесту м'які, ніжні, кажуть, що вони довго не черствіють, але мені це перевірити ще жодного разу не вдалося, адже з'їдаються вони дуже швидко.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 600 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки (для солодкого тіста ще 100 м)
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У теплому молоці розведіть сухі дріжджі до повного розчинення, додайте цукрову пудру і сіль.
Потім влийте розтоплене вершкове масло і вбийте одне яйце. Гарненько все перемішайте, щоб всі інгредієнти поєдналися.
Починайте поступово вводити борошно невеликими порціями і замішувати тісто ложкою. Коли вся мука буде додана, викладіть тісто на робочу поверхню і замісити м'яко.
Залиште тісто на 30-40 хвилин в теплому місці (я ставлю біля включеної конфорки). Безопарне дріжджове тісто готове до приготування смачної домашньої випічки.