Швидке дріжджове тісто для пирога
(покроковий рецепт з фото)
Часто буває важливо швидко і безтурботним приготувати тісто для пирога. Чудовий варіант - заморожене дріжджове листкове тісто, але якщо його немає, можна приготувати звичайне дріжджове швидко і просто.
Готуйте домашні пироги. Масова харчова промисловість залишає бажати кращого. Готуйте вдома. Залучайте до процесу приготування рідних і дітей. Це об'єднує сім'ї та робить їх дружними. А я поки розповім, як приготувати швидке дріжджове тісто для пирога.
- Крем - 200 грам
- Рослинна олія - 0, 5 штуки
- Дріжджі швидкодіючі сухі - 11 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Ваніль - За смаком (якщо готуємо солодкий пиріг. Для пирогів з солоною начинкою ваніль не клади.)
Сметану викладаємо в миску. У мене 15% крем. Додайте в сметану рослинне масло, сіль, цукор. Розмішайте ложкою. Поставте все в мікрохвильовку, підігрійте 20 секунд. Сметана повинна стати теплою, але не вище 40 градусів.
Додайте столову ложку дріжджів. Розмішайте і дайте дріжджам прокинутися.
У миску просійте борошно, замісіть тісто. Викладіть тісто на стіл, добре його замісіть. Тісто майже не липне до рук. За відчуттями воно приємне, ніжне. Поверніть тісто в миску, дайте йому піднятися. Буде достатньо 40 хвилин. Тісто після підйому слід обмять. Розкачайте і використовуйте для приготування пирога.
Ось таке смачне і ніжне тісто у нас вийшло. Воно відмінно підходить для піци, для солоних пирогів. З таким тестом дуже смачні пироги з начинкою з капусти.