Швидке тісто для рибного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Зробити швидке тісто для рибного пирога в домашніх умовах можна з маргарину, борошна, яєць і дріжджів. Поки буде готується начинка, тісто підійде і пиріг можна буде випікати.
Тісто на основі маргарину і дріжджів виходить чудовим саме для такої випічки. Пиріг можна готувати відкритий, а можна закритий - як ви любите. Начинка також може бути різною: м'ясо, птах, гриби або як в нашому випадку - риба.
- Вершкове масло або маргарин - 200 грам
- Борошно - 2 склянки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложок
1. Начинка для такого пирога може бути найрізноманітнішою. Я готую зазвичай рибний пиріг, оскільки в моїй родині рибу люблять в будь-якому вигляді. Для тесту нам знадобиться розм'якшене вершкове масло або маргарин. Натираємо його на тертку і додаємо борошно.
2. Розтираємо з борошном і додаємо дріжджі і цукор. Продовжуємо розтирати дерев'яною лопаткою або товкачем.
3. Додаємо в самому кінці яйця і замішуємо тісто. Муки потрібно стільки, скільки візьме тісто. Дуже важливо, щоб воно було еластичним і не бралося до рук, але в той же час тісто не повинно бути занадто крутим.
4. От і все, наше швидке тісто для рибного пирога готове! Надішліть його в тепле місце мінімум на півгодини, після чого його можна викладати на деко або в форму для пирога.