Дріжджове тісто для рибного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше домашнього пирога, та ще й з начинкою? Дуже важливо правильно приготувати тісто. Для пирога підійде дріжджове і прісне тісто, а також тісто на кефірі і кисляку.
Для пирогів підійде класичне опарне дріжджове тісто. Готується воно традиційним способом протягом 1, 5 годин. Пиріг можна приготувати відкритий і закритий - на ваш смак і перевагам. Цей рецепт тесту підійде також для піци.
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі - 15 грам
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - За смаком
- Цукор - 3 Ст. Ложки
1. Приготувати дріжджове тісто для рибного пирога потрібно на опарі. Для цього в тепле молоко додайте дріжджі, столову ложку цукру, сіль і 5 столових ложок борошна. Залиште в теплому місці опару на 30 хвилин.
2. Коли опара буде готова, висипте в неї борошно і ретельно перемішайте. Починайте вимішувати тісто до однорідної консистенції. Тісто не повинно бути занадто міцним. Тепер відправте його в ємність з високими бортами, накрийте серветкою або паперовим рушником (можна кришкою) і залиште підходити.
3. Важлива уязик - тісто має стояти в теплому місці і його краще не "турбувати" . Коли воно підійде, тісто можна діставати і розгортати.
4. Для пирога розкачайте пласт розміром 1 см, викладіть начинку і накрийте таким же пластом. Якщо любите пишні відкриті пироги, тоді викладіть тісто завтовшки 2-3 см в форму і викладайте начинку.