Дріжджове тісто для пирога
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить дріжджові пироги, але у кожної господині вони виходять різними. Я вважаю за краще пироги з м'яким тестом, коли начинки багато, трохи тесту. Тоді вони виходять дуже соковитими.
Додаючи в здобне дріжджове тісто сухе молоко, ми отримуємо особливий продукт. Таке тісто буквально універсальне. Воно добре ліпиться, підходить до будь-яких видів випічки, не рветься, швидко і відмінно утримує начинку всередині пиріжка або булки.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Молоко сухе - 3 Ст. Ложки
- Вода або молоко - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі швидкодіючі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 70 грам
Борошно і сухе молоко просійте через сито в глибоку миску.
У мисочці розведіть дріжджі. Помістіть в миску дріжджі, додайте все: сіль, цукор, воду, 1 яйце. Збовтайте і дайте дріжджам прокинутися. Вони дадуть "шапочку" на поверхні рідини через 10 хвилин.
Отриману масу вилийте до борошна. Замісити тісто.
Влийте рослинне масло і тепле вершкове масло. Замісити знову тісто.
Отримаємо ось таке тісто. Воно, головне, не липне до рук. Вийміть тісто з миски. Миску в цей час потрібно вимити в теплій воді і обсушити. Стінки миски змастіть рослинною олією, нижній Miski інвестувати тісто. Затягніть миску плівкою. Залиште тісто в теплому місці на 1 час.
У нас вийде ось таке тісто.