Рецепт Дріжджове тісто для пирога фото

Дріжджове тісто для пирога
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Дріжджі , Сухі дріжджі
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Багато хто любить дріжджові пироги, але у кожної господині вони виходять різними. Я вважаю за краще пироги з м'яким тестом, коли начинки багато, трохи тесту. Тоді вони виходять дуже соковитими.

Опис приготування:

Додаючи в здобне дріжджове тісто сухе молоко, ми отримуємо особливий продукт. Таке тісто буквально універсальне. Воно добре ліпиться, підходить до будь-яких видів випічки, не рветься, швидко і відмінно утримує начинку всередині пиріжка або булки.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Молоко сухе - 3 Ст. Ложки
  • Вода або молоко - 300 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі швидкодіючі - 1 Чайна ложка (сухі)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 70 грам
дріжджове тісто для пирога - фото крок 1
Борошно і сухе молоко просійте через сито в глибоку миску.
дріжджове тісто для пирога - фото крок 2
У мисочці розведіть дріжджі. Помістіть в миску дріжджі, додайте все: сіль, цукор, воду, 1 яйце. Збовтайте і дайте дріжджам прокинутися. Вони дадуть"шапочку" на поверхні рідини через 10 хвилин.
дріжджове тісто для пирога - фото крок 3
Отриману масу вилийте до борошна. Замісити тісто.
дріжджове тісто для пирога - фото крок 4
Влийте рослинне масло і тепле вершкове масло. Замісити знову тісто.
дріжджове тісто для пирога - фото крок 5
Отримаємо ось таке тісто. Воно, головне, не липне до рук. Вийміть тісто з миски. Миску в цей час потрібно вимити в теплій воді і обсушити. Стінки миски змастіть рослинною олією, нижній Miski інвестувати тісто. Затягніть миску плівкою. Залиште тісто в теплому місці на 1 час.
дріжджове тісто для пирога - фото крок 6
У нас вийде ось таке тісто.

Схожі рецепти