Швидке дріжджове тісто в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджова випічка неймовірно смачна. Але, на жаль, не у всіх вистачає часу на кілька годинний підйом тесту. З цим рецептом вам зовсім не доведеться стільки чекати, так що запам'ятовуйте!
Покажу вам, як приготувати швидке дріжджове тісто в духовці. Цей рецепт дуже зручний, так як займає мінімум часу і зажадає трохи зусиль. Тепло від духовки дозволить тесту швидко почати підніматися, і вже через 15-20 хвилин можна приступати до роботи з готовим тестом і піч улюблені пиріжки або булочки, наприклад.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 500 грам (приблизно)
- Дріжджі - 30 грам (можна пакетик сухих)
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3/4 чайних ложки
1. Перш ніж приступити до замісу тіста, включіть її і прогрійте її трохи. У глибоку миску надішліть тепле молоко, цукор і дріжджі. Розмішайте до повного розчинення.
2. Окремо просійте сухі інгредієнти: борошно і сіль.
3. Зробіть в центрі невелике заглиблення, влейте молоко. Надішліть мисочку в духовку (вже виключену! ) хвилин 5-7.
4. Дріжджі почали працювати в теплі дуже активно.
5. А тепер влийте рослинне масло.
6. Додайте яйце.
7. Все ретельно перемішайте і знову відправте тісто в теплу духовку. Залиште ще хвилин на 10.
8. От і все. Повітряне, м'яке, еластичне тісто готове до подальшої роботи.