Рецепт Дріжджове тісто без опари фото

Дріжджове тісто без опари
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі
На полуденок, Фуршет
Випічка

Дріжджове тісто підходить для приготування пирогів і булочок. Якщо часу мало, то не обов'язково робити опару. Розповім, як приготувати дріжджове тісто без опари, цим рецептом користуюся вже давно.

Тісто без опари виходить нічим не гірше опарного, різниці в готовій випічці ви не помітите. Такий рецепт підійде тим, хто дотримується посту, адже в його приготуванні не використовуються яйця. Готується воно швидко і просто, добре підходить для хліба, пирогів і іншої випічки.

  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 40 грам
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Вода - 0, 5 L
  • Борошно - 4, 5 склянки
  • Дріжджі пресовані - 40 грам
дріжджове тісто без опари - фото крок 1
1. У миску кладу цукровий пісок, сіль кухонну, рослинна олія, просіяне заздалегідь борошно (½ склянки).
дріжджове тісто без опари - фото крок 2
2. Ретельно перемішую всі інгредієнти ложкою.
дріжджове тісто без опари - фото крок 3
3. Половину води доводжу до кипіння, потім вливаю тонкою цівкою в тісто.
дріжджове тісто без опари - фото крок 4
4. Ретельно розтираю тісто ложкою і залишаю до охолодження (кімнатної температури).
дріжджове тісто без опари - фото крок 5
5. Додаю в суміш дріжджі і енергійно перемішую.
дріжджове тісто без опари - фото крок 6
6. Іншу воду підігрівають трохи, затем вливаю к тесту.
дріжджове тісто без опари - фото крок 7
7. В останню чергу всипав заздалегідь просіяне борошно і замішую тісто.
дріжджове тісто без опари - фото крок 8
8. Перекладаю тісто з миски на стіл, який трохи присипають борошном, і вимішую тісто руками.
дріжджове тісто без опари - фото крок 9
9. Накриваю тісто рушником і залишаю на пару хвилин, після цього використовую для випічки.

Схожі рецепти