Дріжджове тісто без опари
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто підходить для приготування пирогів і булочок. Якщо часу мало, то не обов'язково робити опару. Розповім, як приготувати дріжджове тісто без опари, цим рецептом користуюся вже давно.
Тісто без опари виходить нічим не гірше опарного, різниці в готовій випічці ви не помітите. Такий рецепт підійде тим, хто дотримується посту, адже в його приготуванні не використовуються яйця. Готується воно швидко і просто, добре підходить для хліба, пирогів і іншої випічки.
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 40 грам
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Вода - 0, 5 L
- Борошно - 4, 5 склянки
- Дріжджі пресовані - 40 грам
1. У миску кладу цукровий пісок, сіль кухонну, рослинна олія, просіяне заздалегідь борошно (½ склянки).
2. Ретельно перемішую всі інгредієнти ложкою.
3. Половину води доводжу до кипіння, потім вливаю тонкою цівкою в тісто.
4. Ретельно розтираю тісто ложкою і залишаю до охолодження (кімнатної температури).
5. Додаю в суміш дріжджі і енергійно перемішую.
6. Іншу воду підігрівають трохи, затем вливаю к тесту.
7. В останню чергу всипав заздалегідь просіяне борошно і замішую тісто.
8. Перекладаю тісто з миски на стіл, який трохи присипають борошном, і вимішую тісто руками.
9. Накриваю тісто рушником і залишаю на пару хвилин, після цього використовую для випічки.