Тісто без молока і яєць для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Тісто без молока і яєць підійде для приготування булочок, пироги, пиріжків. Особливо рецепт актуальний для тих, хто періодично тримає піст. Випічка виходить смачною і пишною.
Тісто без яєць і молока готується дуже просто. Всі нюанси докладно описані в кожному кроці рецепта. Замість свіжих дріжджів можна брати сухі. Їх потрібно 7-8 грам. Якщо ви будете пекти солодкі вироби, то кладіть цукру 5-6 столових ложок. Тісто легке, оскільки в ньому немає вершкового масла, яєць, сметани і тому подібного, що робить його більш "важким" для підйому. Тому підходить швидко. Пиріжки, пончики, ватрушки, рулети і булочки виходять смачними і пишними.
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
Підготуйте інгредієнти для тіста.
У миску або чашу міксера викладіть дріжджі.
Всипте сіль і цукор.
Налийте теплу воду.
Налийте рафіновану соняшникову олію.
Всипте просіяне борошно.
Замісити еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
Накрийте миску рушником або харчовою плівкою. Поставте в тепле місце. Через годину-півтори тісто збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
Тісто без молока і яєць готове. Можна смажити і пекти пиріжки, пончики, готувати пироги, ватрушки, рулети.