Рецепт Пісочне тісто без яєць фото

Пісочне тісто без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Пісочне тісто
На обід , Для дітей , На сніданок , Полудень
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли ви чекаєте гостей або просто хочете порадувати себе і близьких відмінною випічкою, таке тісто - безпрограшний варіант, адже мороки з ним мінімум, а печиво з цього тесту виходить чудове.

Опис приготування:

Випічку в нашій родині всі поважають, але оскільки часу на її приготування завжди не вистачає, я намагаюся знаходити швидкі варіанти з найменшими витратами сил і продуктів. Ну а цей простий рецепт пісочного тіста без яєць відноситься до числа моїх улюблених, тому що з ним легко і швидко можна приготувати не тільки смачне печиво, але також і різні тортики. До того ж цей рецепт приготування пісочного тіста без яєць завжди можна трохи урізноманітнити, додавши до складу, скажімо, ваніль, корицю або мускат, так ви кожен раз будете пробувати щось новеньке.

  • Борошно - 2, 5-3 склянки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
пісочне тісто без яєць - фото крок 1
Для початку нам потрібно залишити вершкове мало на годинку при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилося. Потім викладаємо масло в миску і розминаємо за допомогою вилки.
пісочне тісто без яєць - фото крок 2
У миску з розм'якшеним маслом насипаємо цукор і перетираємо масу до тих пір, поки гранули цукру не зменшаться, якщо цього не зробити, гранули цукру будуть відчуватися в готовому печиво або торті.
пісочне тісто без яєць - фото крок 3
В отриману масу додаємо сіль і 2, 5 склянки борошна для початку, перетираємо все руками до утворення дрібних крихт.
пісочне тісто без яєць - фото крок 4
У борошняні крихти кладемо сметану і замішуємо тісто, при необхідності додаємо ще трохи борошна.
пісочне тісто без яєць - фото крок 5
Готове тісто має бути м'яким, еластичним і обов'язково однорідним. Обертаємо його харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин, після цього можна сміливо приступати до розкочування.

Схожі рецепти