Домашня локшина для супу
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаю, як у бабусі була розвішані локшина по всьому будинку. Вона робила її багато, сушила, а потім роздавала всім родичам. Розповідаю бабусин рецепт, як приготувати домашню локшину для супу.
Домашню локшину зробити дуже просто. А який смачний суп виходить з неї! Можна нарізати її тонкими смужками або широкими, за допомогою ножа для піци, звичайного ножа або спеціальної скалки. Локшину можна зробити заздалегідь і упакувати в пакети або коробку, а можна зробити перед приготуванням супу.
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Жовток курячий - 3 штуки
- Яйця - 1 штука
- Вода - За смаком (приблизно 0, 5 склянки)
1
Борошно висипте на робочу поверхню і сформуйте з неї гірку. По центру зробіть поглиблення і вбийте ціле яйце, додайте жовтки.
2
Замісити тісто, додавайте потроху холодну воду. Тісто повинне вийти еластичним, на це піде близько 10 хвилин.
3
Отримане тісто розділити на 4 частини і скачайте в кулю. Кожну розкачати в пласт товщиною 3-5 міліметрів.
4
Потім гострим ножем наріжте локшину бажаної ширини. Розстеліть рушник і посипте його борошном, розкладіть локшину в один шар і залиште мінімум на 30 хвилин (якщо відразу будете варити її).
5
Локшину можете зберігати в холодильнику близько 3 днів або висушіть її і заморозьте, тоді її можна зберігати 6-8 місяців.