Домашня ковбаса в харчовій плівці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати ковбасу в домашніх умовах можна різними способами. В даному рецепті домашня ковбаса в харчовій плівці - спрощений і нескладний варіант приготування м'ясної закуски.
Рецептів приготування домашньої ковбаси в штучній оболонці досить багато. Якщо немає часу і бажання возитися з кишкою, то домашня ковбаса в харчовій плівці - ідеальний варіант. Така ковбаса виходить смачною, ароматної, ніжною і неймовірно корисною.
- Стегно куряче - 1 кілограм
- Часник - 8 зубчиків
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Сіль і спеції - 1 За смаком
1. Домашню ковбасу можна готувати з різних видів м'яса. У харчовій плівці я зазвичай готую курячу домашню ковбасу. Беремо курячі стегенця і обділяє м'ясо від кістки. Шкуру краще не використовувати, але це на ваш смак.
2. Заливаємо желатин гарячою водою, даємо йому постояти для набухання близько 20 хвилин. Тим часом нарізаємо дрібно м'ясо (не перекручується його через м'ясорубку! ). Додаємо майонез, сіль і спеції за смаком.
3. Беремо харчову плівку, на край викладаємо отриманий фарш, після чого загортаємо. Кінці обов'язково щільно зав'язуємо.
4. Тепер отриману ковбасу загортаємо в фольгу, загортаємо кінці і відправляємо в розігріту духовку на одну годину. Температура духовки повинна бути не менше 180 градусів.
5. Після запікання даємо ковбасі охолонути, після чого поміщаємо її в холодильник. До столу домашня ковбаса в харчовій плівці подається в холодному вигляді. Я зазвичай знімаю плівку і загортаю ковбасу в звичайний папір - так вона краще і довше зберігається.