Домашній плов зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас виникло бажання приготувати плов, то придивіться до рецептом, в якому він готується зі свинини в домашніх умовах і виходить смачним, живильним і соковитим - пальчики оближеш.
Плов - прекрасне і дуже ситне блюдо. З його приготуванням, звичайно, доведеться повозитися, але результат того вартий, особливо якщо це домашній плов зі свининою. У цьому рецепті використовується досить багато морквини і додається лимон. Але саме завдяки такому поєднанню солодкого і кислого зі свининою виходить таке дивно ароматне і смачне блюдо.
Дивіться, як приготувати домашній плов зі свининою.
- Свинина - 500 грам
- Пропарений рис - 300 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Приправа для плову - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лимон - За смаком
1. Перед тим, як приготувати домашній плов зі свининою, необхідно правильно обробити м'ясо. Помийте свинину. Зріжте все хрящики, плівки. Залиште трохи жирку.
2. Розігрійте в казанку (казани) postnoe масло. Викладіть на дно шматочки свинини. На швидкому вогні обсмажте до напівготовності. Постійно перемішуйте.
3. Очищену, помиту моркву наріжте крупною соломкою. Викладіть її в казанок до м'яса. Почистіть і наріжте цибулю. Перекладіть його до м'яса і морквині. Смажте до напівготовності.
4. Поріжте колечко лимона (разом з цедрою) на дрібні шматочки. Додайте шматочки лимона в каструлю. Насипте спеції для плову. Покладіть зубчики часнику в шкірці, попередньо помивши їх. Додати сіль.
5. Попередньо промитий рис викладіть в казан і все перемішайте. Залийте кип'яченою гарячою водою, так, щоб вона була вище рису на пару сантиметрів. Зробіть вогонь мінімальним і залиште плов нудитися. Більше його не перемішується. Коли випарується більша частина води, а рис буде майже готовий, необхідно зняти з вогню. Потім плов накрийте кришкою, добре укутайте і залиште на годину.
6. Плов готовий. Акуратно дістаньте з нього часник. Перед подачею перемішайте лопаткою. Пробуйте. Смачного.