Домашні котлети з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто з нас не згадує з душевною теплотою про котлетах своєї мами або бабусі? З цього простому рецептом домашніх котлет з фаршу, вони виходять особливо ніжними і соковитими. Спробуйте і ви!
Отже, давайте ж поговоримо про те, як зробити домашні котлети з фаршу. Ясне діло, фарш можна брати і в магазині, або ж пропускати м'ясо через м'ясорубку, як це робили наші мами і бабусі. Я дотримуюся другого варіанту, адже це ж домашні котлети:
1. Отже, позбавляємося від кісточок і інших субпродуктів в м'ясі. Перекручуємо на м'ясорубці яловичину і свинину, вбиваємо туди одне яйце, перемішуємо.
2. Фарш поки відставити убік (але не надовго). Хлібець подрібнюємо і заливаємо його молоком. А цибулю дрібненько нарізаємо.
3. Тепер, коли хліб розм'як, змішуємо компоненти. Додаємо до м'яса хліб разом із залишками молока, цибуля, а сіль, перець і приправи додаємо до смаку. До речі, цибуля для фаршу попередньо можна обсмажити на олії до прозорості. Але це робити необов'язково.
4. Ретельно все ще раз перемішуємо. Отже, фарш для нашого простого рецепту домашніх котлет з фаршу готовий.
5. А тепер моєму ручки, красиві котлетки, як вам подобається. Не забуваємо перед цим добре їх обваляти в панірувальних сухарях.
6. На рослинному маслі підсмажуємо їх з двох сторін. Після обсмажування на великому вогні, котлети можна залити кип'яченою водою або бульйоном (склянка) і згасити на повільному вогні під кришкою, тоді вони будуть м'якими. Викладаємо на тарілку, прикрашаємо і пригощаємо рідних.
Сподіваюся, вам припаде до смаку такий класичний рецепт домашніх котлет з фаршу, і вже ваші діти і внуки будуть з любов'ю їх згадувати!
- Яловичина - 500 грам (на фарш)
- Свинина - 300 грам (на фарш)
- Цибуля - 2 штуки
- Хліб - 200 грам
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка(Для размачивания хлеба)
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
1. Отже, позбавляємося від кісточок і інших субпродуктів в м'ясі. Перекручуємо на м'ясорубці яловичину і свинину, вбиваємо туди одне яйце, перемішуємо.
2. Фарш поки відставити убік (але не надовго). Хлібець подрібнюємо і заливаємо його молоком. А цибулю дрібненько нарізаємо.
3. Тепер, коли хліб розм'як, змішуємо компоненти. Додаємо до м'яса хліб разом із залишками молока, цибуля, а сіль, перець і приправи додаємо до смаку. До речі, цибуля для фаршу попередньо можна обсмажити на олії до прозорості. Але це робити необов'язково.
4. Ретельно все ще раз перемішуємо. Отже, фарш для нашого простого рецепту домашніх котлет з фаршу готовий.
5. А тепер моєму ручки, красиві котлетки, як вам подобається. Не забуваємо перед цим добре їх обваляти в панірувальних сухарях.
6. На рослинному маслі підсмажуємо їх з двох сторін. Після обсмажування на великому вогні, котлети можна залити кип'яченою водою або бульйоном (склянка) і згасити на повільному вогні під кришкою, тоді вони будуть м'якими. Викладаємо на тарілку, прикрашаємо і пригощаємо рідних.
Сподіваюся, вам припаде до смаку такий класичний рецепт домашніх котлет з фаршу, і вже ваші діти і внуки будуть з любов'ю їх згадувати!