Долма з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Як виявилося, долма може бути приготовлена не тільки з використанням виноградного листя, але і з використанням капусти, що робить її навіть більше схожою на голубці. Нижче рецепт долми з капусти.
Щоб приготувати долму з капусти в домашніх умовах, потрібно розділити процес приготування на три етапи:
1. Підготовка інгредієнтів фаршу і підготовка капусти.
2. Начинку приготувати так, основою якої буде баранячий фарш.
3. Приготування соусу, в котрому буде варитися долма.
4. Приготування долми.
- Баранина - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Мал - 100 грам
- Капуста - 200 грам(20 листя)
- Каштани - 8 штук
- Ізюм - 100 грам
- Обкладинка - За смаком
- Айва - За смаком
- Гранат - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Шафран - За смаком
Готуємо інгредієнти. Відварюємо каштани, очищаємо, після чого смажимо на сковороді. Капусту ставимо нудитися в мікрохвильовій печі при максимальній потужності на п'ять хвилин. Рис моєму, баранину пропускаємо через м'ясорубку, лимон моєму, цибуля чистимо і нарізаємо.
Готуємо начинку. Заважаємо баранячий фарш, цибуля, Мал, додаємо сіль, перець. Додаємо родзинки і корицю, подрібнені каштани. Загортаємо в листя капусти.
Ставимо долму в каструлю. Тим часом готуємо заливку. Через сито пропускаємо зерна граната. Отриманий сік заважаємо з соком лимона, shafranom, розтертої айвою.
Додаємо трохи води і заливаємо все в каструлю з долмой. Тепер можна починати гасити на середньому вогні протягом 30 хвилин. Попередньо накриваємо каструлю з долмой кришкою.