Десерт із хліба
(покроковий рецепт з фото)
Десерт виходить абсолютно незвичним, але дуже смачним! Готується він без випічки і буквально за лічені хвилини. Спробуйте, ви будете приємно здивовані!
В оригіналі, для того щоб приготувати десерт з хліба, необхідний житній хліб з яскравим смаком. Мій варіант - з білим хлібом. Взагалі для приготування цих ласощів в хід можна пустити практично все що є під рукою. Сметану можна замінити на збиті вершки, йогурт або сирну масу. Ягідна частина може бути у вигляді варення, гема, сиропу або будь-яких свіжих ягід або фруктів. Шоколад можна взяти молочний або гіркий, з горіхами або без. Цей десерт - імпровізація. Завжди виходить за новим, смачно і цікаво. Порадуйте своїх близьких!
- Хліб - 120 грам (будь-який)
- Крем - 120 грам
- Варення - 8 Ст. Ложок (у мене вишневий сироп)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Шоколад - 90 грам (будь-який)
- Обкладинка - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
З хліба зріжте кірки, а м'якоть покришите руками до бажаного розміру. Додайте до хлібним крихтам цукор і корицю, перемішайте.
Підсушіть ароматні хлібні крихти на сухій сковороді.
Шоколад поламайте на шматочки і розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Сметану збийте з цукровою пудрою.
Тепер можна приступити до формування десерту. Знадобиться невелика скляна ємність. На дно насипте частина хлібних крихт.
Зверху викладіть сметанний крем.
Далі йде шар з джему або варення. У мене солодкий вишневий сироп.
Зверху полийте розтопленим шоколадом.
Тепер знову повторіть шари ще раз в такому ж порядку.
Прикрасити готовий десерт з хліба можна ягодами, залишками хлібних крихт, горіхами або фруктами.
Несподівано, оригінально і дуже смачно! Смачного!