Рецепт Дамлама з баранини фото

Дамлама з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
М'ясо , Овочі , Баранина
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Блюдо яскраво демонструє широту душі і щедрість жителів середньої Азії, звідки воно прийшло на наші столи. Багато м'яса, овочів і приправ - виходить дуже смачно і ситно.

Опис приготування:

Соковите і ситне середньоазіатську блюдо дамламу з баранини готуємо так. Спочатку крупно поріжте всі овочі і м'ясо. При цьому відкладіть кілька великих листя капусти. Влийте у велику каструлю рослинне масло і викладіть м'ясо. Далі викладайте овочі шарами, не перемішуючи. Спочатку цибулю, потім половина помідорів, морква, капуста, баклажан, половина часнику, солодкий перець, картопля, кабачок, друга половина помідор і часнику. Шари присмачують сіллю, перцем і приправою до смаку. Зверху покладіть великі шматки гострого перцю, гілочки зелені, посипте приправою і укрийте капустяним листям. Гасіть спочатку на сильному вогні 20 хвилин, а потім на слабкому ще 2 годину. Подавайте на стіл гарячим. Смачного!

  • Баранина - 600 грам
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Цибуля - 3 штуки
  • Помідори - 3 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Кабачок - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Капуста - 500 грам
  • Картопля - 400 грам
  • Часник - 8 зубчиків
  • Пучок зелені петрушки і кропу - 1 штука
  • Гострий перець - 1 штука
  • Приправа «Ароматні трави» - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
дамлама з баранини - фото крок 1
Крупно поріжте м'ясо і цибулю. Влийте в каструлю рослинне масло і викладіть м'ясо. Додати сіль, поперчіть, зверху викладіть шар цибулі.
дамлама з баранини - фото крок 2
Крупно поріжте помідори великими шматочками, а морква кружками. Викладіть шар з половини помідорів, потім всю моркву. Сниться сіль, поперчіть і посипте трохи приправою.
дамлама з баранини - фото крок 3
Відкладіть декілька листків капусти, решту поріжте і відправте в каструлю. Зверху гуртки баклажана і половину крупно нарізаного часнику.
дамлама з баранини - фото крок 4
Видаліть з перцю насіння, крупно наріжте. Також вступите і з картоплею. Покладіть їх шарами в каструлю. Знову сіль, перець і приправа до смаку.
дамлама з баранини - фото крок 5
Далі викладайте гуртки кабачка залишилися помідори і часник.
дамлама з баранини - фото крок 6
Зверху покладіть великі шматки гострого перцю, гілочки зелені і посипте приправою.
дамлама з баранини - фото крок 7
Накрийте капустяним листям, якщо овочі трохи випирають з каструлі, злегка притисніть кришкою, а згодом вони осядуть самі. Ставте на сильний вогонь. Через 20 хвилин вогонь зменшите до слабкого і тушкуйте близько 2 годин.
дамлама з баранини - фото крок 8
Через деякий час овочі пустять сік і осядуть.
дамлама з баранини - фото крок 9
Блюдо викладіть на велику тацю або тарілку так, щоб баранина була зверху. Тобто шари вийдуть навпаки. І подавайте на стіл.

Схожі рецепти