Чебуреки з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Чебуреки з кабачків - смачна і ситна закуска, зовні нагадує звичні нам кабачки, але за смаком зовсім інша: ароматна, ніжна і соковита. Загалом, блюдо виходить що треба, спробуйте і ви!
Уже зовсім скоро сезон кабачків, пора запасатися оригінальними рецептами смачних і корисних страв з цього овоча. Сьогодні я поділюся з вами відмінним рецептом, як приготувати чебуреки з кабачків з курячою начинкою. Чебуреки виходять дуже смачними, одночасно легкими і ситними. А що ще потрібно в літню спеку? Якщо ви дбаєте про свою фігуру, то можете сміливо готувати цю страву, використовуючи оливкова олія в невеликих кількостях.
- Кабачки - 500 грам
- Куряча грудка - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Кефір - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки промийте під проточною водою. Якщо шкірка на кабачках молода і м'яка, то її можна не знімати, в іншому ж випадку кабачки краще очистити.
Цибулину дрібно порубати і обсмажити до золотистого кольору в невеликій кількості рослинного масла.
Курячі грудки відварити до готовності і подрібніть в блендері або пропустіть через м'ясорубку. До грудях додайте смажену цибулю, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте отриману масу.
Приготуйте кабачкової тісто. Для цього кабачки натріть на крупній тертці (можна і на дрібній, але тоді маса вийде зовсім кашоподібною, а мені подобається, коли добре відчувається кабачок). До кабачку додайте яйце, кефір, борошно і сіль за смаком.
Все це добре перемішайте.
Розігрійте рослинне масло на сковороді. Викладіть кабачкову масу тонким рівним шаром. Дайте їй злегка схопитися знизу.
На половину кола викладіть начинку з курячої грудки.
Накрийте начинку другою половиною кола і притисніть лопаткою, щоб чебурек не розвалився. Смажте з обох сторін до рум'яної.
Чебуреки з кабачків готові. Подавайте їх гарячими з улюбленим соусом. Їжте із задоволенням!