Чебуреки домашні з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Наші бабусі і мами часто готували такі чебуреки самостійно, але сьогодні можна без проблем купити напівфабрикати. Віддам данина традиціям і розповім, як приготувати чебуреки домашні з м'ясом.
Чебуреки готують з м'яса (курка, свинина, яловичина і інші види), а також з начинками з овочів і сиру. Однак традиційний варіант - це чебуреки з м'ясом. Зовні чебуреки будуть з хрусткою скоринкою, а ось всередині вас чекає ніжна і соковита начинка. До столу їх прийнято подавати гарячими, можна з соусом, сметаною або з зеленню.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 3 склянки
- Фарш із яловичини - 450 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком (чорний мелений перець, koriandr, кмин)
- Вода - 50 мілілітрів
1. У миску викладіть яловичий фарш, подрібніть цибулю і додайте його до фаршу, додайте всі спеції і сіль за смаком, влийте воду і гарненько все перемішайте.
2. У хлібопічку (можете замішувати вручну) влейте молоко, рослинна олія, вбийте курячі яйця.
3. Влийте соняшникову олію і горілку, додайте сіль і перемішайте.
4. Просійте пшеничну муку, додайте її в чашу до рідких складових.
5. Змішайте всі інгредієнти і зробіть заміс, перекладіть тісто на стіл.
6. Розділити тісто 14 рівних частин, потім кожну розкачати в тонкий пласт.
7. На кожну заготовку з тіста викладіть по 2 чайні ложки м'ясної начинки, загорніть тісто на начинку і трохи притисніть.
8. Спеціальним ножем або звичайним обріжте краю, виконайте те ж саме з іншими частинами тесту.
9. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, потім викладіть чебуреки і обсмажуйте з кожного боку до рум'яної скоринки на мінімальному вогні.
10. Подавайте чебуреки відразу після приготування, поки вони ще гарячі. Смачного!