Чебуреки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Чебурек - Найпопулярніша страва кавказьких народів, котре в перекладі з кримсько-татарської означає "сирої пиріжок" . На ділі цей пиріжок не сирий, а обсмажений в рослинному маслі або жирі.
Оригінальні чебуреки готували з начинкою з рубленого м'яса (найчастіше з баранини), але зараз класичними вважаються чебуреки з м'ясного фаршу з різними гострими і негострими приправами. Іноді також готують чебуреки з сиром, яйцями, овочами і зеленню. Я ж пропоную класичний варіант, як приготувати чебуреки з м'ясом. Ця страва я дуже люблю і намагаюся готувати якомога частіше. Скажу відверто: чебуреки ніколи не набридають, вони підходять і для обіду, і для вечері, і для перекусу. Їх можна взяти з собою на прогулянку в парк чи на пікнік.
- Тепла вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 4, 5 склянки
- Свинина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Кріп - 2-3 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Свинину пропустіть через м'ясорубку, цибуля і часник очистіть від лушпиння.
Для тесту змішайте половину борошна, сіль і цукор, добре перемішайте суху суміш. Потім зробіть в середині невелике заглиблення, туди ж вбийте 1 яйце і влийте воду. Гарненько розмішайте до однорідного стану.
Поки маса ще досить рідка, влийте олію і знову гарненько розмішайте.
Тепер поступово підсипати муку і вимішують м'яке тісто.
Підготуйте начинку. У свинячий фарш додайте подрібнені цибулю, кріп і часник, всипте сіль і перець. Гарненько перемішайте.
Тісто розділи 8 частин. Кожну частину розкачати у формі кола якомога тонше. На половину кола покладіть начинку, відступаючи від країв приблизно 1, 5 см.
Підверніть другу половину тіста без начинки, защипніть краю виделкою.
Обсмажте чебуреки в добре розігрітій соняшни маслі до золотистого кольору. Подавайте гарячими. Смачного!