Часниковий багет
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування часникового багета в хлібопічці. Приготований в хлібопічці багет з часником виходить дуже смачним, спробувати його захочеться кожному.
Приготований по даним рецептом часниковий багет дуже сподобається любителям хліба зі смаком часнику. З таким багетом дуже добре їсти борщ.
- Часнику - 3 зубчики
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Молока - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло вершкового - 30 грам
- Вода - 140 мілілітрів
- Муки - 350 грам
1. Трохи вершкового масла розтопити в гарячій воді. Додаємо в нього цукру і солі. У контейнер переливаємо його тоді, коли воно трохи охолоне.
2. Змішуємо борошно і дріжджі. Потім висипаємо в контейнер. Програма, яку ми вибираємо - «Багети». Включаємо кнопкою «Старт».
3. Тим часом на дрібну тертку натираємо часник. Тісто дістаємо з контейнера після сигналу. На чотири частини поділяємо тісто. У форму овальної коржі розминаємо шматочки тіста, , до центру підгинаємо краю, і розгортаємо ще раз, надаємо овальну форму тесту, добре розминаючи його руками. Разів зо три-чотири цю процедуру повторюємо.
4. Останній раз, коли скручуємо багет, змащуємо краю коржі подрібненим часником (для цього можна використовувати пензлик). Якщо є бажання, змішуємо часник з оливковою олією.
5. У форми розкладаємо багети, рушником накриваємо, і хвилин двадцять даємо постояти. На багетах робимо три-чотири надрізу (до суті), змочивши водою і ставимо в хлібопічку.
6. Після закінчення роботи програми «Багети» перекладаємо їх на дошку, трохи скроплюємо водою, рушником накриваємо і даємо їм трохи постояти.