Рецепт Чанахи по-дніпропетровськи фото

Чанахи по-дніпропетровськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Блюдо непросте в приготуванні, але зате яке смачне і самодостатнє. Тут і баранина, і багато різних овочів. Принадність ще і в тому, що готуються чанахи в горщиках, і подаються порційно!

Опис приготування:

Звичайно, якщо немає баранини, можна використовувати і свинину, і яловичину. В іншому ж, блюдо традиційне, тому точно дотримуйтесь рецептуру. Повчиться смачно, ситно і ароматно!

  • Баранина - 800 грам
  • Картопля - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Баклажан маленький - 4 штуки
  • Жир баранячий - 100 грам
  • Часник - 8 зубчиків
  • Помідор - 5 штук
  • Braai - 1 пучок
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Сік томатний - 300 мілілітрів
  • Бульйон - 200 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 1
1. Від жиру відріжте кілька смужок, за кількістю порцій (горщиків), решті поріжте кубиками.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 2
2. На сковороді з 1 ложкою рослинного масла добре підсмажте нарізаний довільно жир. Приберіть шкварки з сковороди.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 3
3. М'ясо наріжте кубиком, промийте та висушіть.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 4
4. Обсмажте м'ясо на сковороді, в якій смажилися шкварки, близько 7 хвилин. Приберіть зі сковороди.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 5
5. Лук наріжте півкільцями, часник розімніть ножем.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 6
6. Картопля наріжте досить крупно.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 7
7. Обсмажте на олії до напівготовності.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 8
8. Один помідор наріжте кубиком.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 9
9. З баклажанів робимо ось такі"стовпчики" .
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 10
10. У розріз кладемо по довгому шматку жиру.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 11
11. І нарізану половину кінзи.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 12
12. На дно горщиків кладемо зубчик часнику, цибуля.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 13
13. Потім м'ясо.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 14
14. Потім нарізаний помідор.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 15
15. Баклажан з начинкою.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 16
16. Щільно укладіть картоплю. І заливаємо сумішшю бульйону з томатним соком. Додати сіль, поперчіть і млоїте в духовці при 180 градусах 1, 5 годину.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 17
17. Решта помідори наріжте кружальцями, кінзу порубаєте.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 18
18. Дістаньте горщики з духовки, викладіть залишився часник, гуртки помідора і кінзу. Надішліть в духовку ще на 15 хвилин.
чанахи по-дніпропетровськи - фото крок 19
19. Смачного!

Схожі рецепти