Чанахи по-дніпропетровськи
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо непросте в приготуванні, але зате яке смачне і самодостатнє. Тут і баранина, і багато різних овочів. Принадність ще і в тому, що готуються чанахи в горщиках, і подаються порційно!
Звичайно, якщо немає баранини, можна використовувати і свинину, і яловичину. В іншому ж, блюдо традиційне, тому точно дотримуйтесь рецептуру. Повчиться смачно, ситно і ароматно!
- Баранина - 800 грам
- Картопля - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Баклажан маленький - 4 штуки
- Жир баранячий - 100 грам
- Часник - 8 зубчиків
- Помідор - 5 штук
- Braai - 1 пучок
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сік томатний - 300 мілілітрів
- Бульйон - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

1. Від жиру відріжте кілька смужок, за кількістю порцій (горщиків), решті поріжте кубиками.

2. На сковороді з 1 ложкою рослинного масла добре підсмажте нарізаний довільно жир. Приберіть шкварки з сковороди.

3. М'ясо наріжте кубиком, промийте та висушіть.

4. Обсмажте м'ясо на сковороді, в якій смажилися шкварки, близько 7 хвилин. Приберіть зі сковороди.

5. Лук наріжте півкільцями, часник розімніть ножем.

6. Картопля наріжте досить крупно.

7. Обсмажте на олії до напівготовності.

8. Один помідор наріжте кубиком.

9. З баклажанів робимо ось такі "стовпчики" .

10. У розріз кладемо по довгому шматку жиру.

11. І нарізану половину кінзи.

12. На дно горщиків кладемо зубчик часнику, цибуля.

13. Потім м'ясо.

14. Потім нарізаний помідор.

15. Баклажан з начинкою.

16. Щільно укладіть картоплю. І заливаємо сумішшю бульйону з томатним соком. Додати сіль, поперчіть і млоїте в духовці при 180 градусах 1, 5 годину.

17. Решта помідори наріжте кружальцями, кінзу порубаєте.

18. Дістаньте горщики з духовки, викладіть залишився часник, гуртки помідора і кінзу. Надішліть в духовку ще на 15 хвилин.

19. Смачного!