Чанахи по-дніпропетровськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Блюдо непросте в приготуванні, але зате яке смачне і самодостатнє. Тут і баранина, і багато різних овочів. Принадність ще і в тому, що готуються чанахи в горщиках, і подаються порційно!
Опис приготування:
Звичайно, якщо немає баранини, можна використовувати і свинину, і яловичину. В іншому ж, блюдо традиційне, тому точно дотримуйтесь рецептуру. Повчиться смачно, ситно і ароматно!
- Баранина - 800 грам
- Картопля - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Баклажан маленький - 4 штуки
- Жир баранячий - 100 грам
- Часник - 8 зубчиків
- Помідор - 5 штук
- Braai - 1 пучок
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сік томатний - 300 мілілітрів
- Бульйон - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Від жиру відріжте кілька смужок, за кількістю порцій (горщиків), решті поріжте кубиками.
2. На сковороді з 1 ложкою рослинного масла добре підсмажте нарізаний довільно жир. Приберіть шкварки з сковороди.
3. М'ясо наріжте кубиком, промийте та висушіть.
4. Обсмажте м'ясо на сковороді, в якій смажилися шкварки, близько 7 хвилин. Приберіть зі сковороди.
5. Лук наріжте півкільцями, часник розімніть ножем.
6. Картопля наріжте досить крупно.
7. Обсмажте на олії до напівготовності.
8. Один помідор наріжте кубиком.
9. З баклажанів робимо ось такі"стовпчики" .
10. У розріз кладемо по довгому шматку жиру.
11. І нарізану половину кінзи.
12. На дно горщиків кладемо зубчик часнику, цибуля.
13. Потім м'ясо.
14. Потім нарізаний помідор.
15. Баклажан з начинкою.
16. Щільно укладіть картоплю. І заливаємо сумішшю бульйону з томатним соком. Додати сіль, поперчіть і млоїте в духовці при 180 градусах 1, 5 годину.
17. Решта помідори наріжте кружальцями, кінзу порубаєте.
18. Дістаньте горщики з духовки, викладіть залишився часник, гуртки помідора і кінзу. Надішліть в духовку ще на 15 хвилин.
19. Смачного!