Чахохбілі з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальники грузинської кухні, не проходьте повз, адже я хочу поділитися дуже простим, апетитним і дійсно смачним варіантом, як приготувати чахохбілі з куркою. Ви точно оціните це блюдо.
Якщо ви хочете зробити блюдо максимально наближене до оригінальним рецептом, то обов'язково використовуйте багато свіжої зелені і спеції. В даному випадку чахохбілі з курячих стегенець, але ви можете взяти будь-які інші частини. Це відмінний варіант основного блюда на обід або вечерю. До речі, якщо ви не любите гостре, то легко можете зробити більш нейтральне до смаку блюдо, не використовуючи червоний перець.
- Курка - 1 кілограм
- Цибулина - 300 грам
- Помідори - 300 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Біле сухе вино - 0.5 склянки
- Часник - 4-6 зубчиків
- Braai - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Ткемалі - За смаком
- Червоний гострий перець - За смаком
1. Підготуйте сотейник або сковороду з високими бортами і товстим дном. Налийте трохи рослинного масла і поставте на вогонь. Вимийте і висушіть курочку, поріжте крупно і відправте на сковороду, обсмажте на середньому вогні до рум'яності з двох сторін.
2. Тим часом очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю.
3. Обсмажте на окремій сковороді з вершковим і рослинним маслом. Після того, як цибуля стане золотистим, перекладіть його до курочку.
4. Паралельно очистіть від шкірки помідори і наріжте невеликими шматочками.
5. Викладіть до курки помідори. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте хмелі-сунелі і трохи соусу Ткемалі. Після додавання цибулі залиште під кришкою нудитися приблизно на півгодинки.
6. На останньому етапі очистіть і подрібніть часник. Вимийте, обсушити і дрібно наріжте пучок кінзи.
7. Коли страва готова, зніміть його з вогню. Додайте часник, зелень і акуратно перемішайте. Залиште під кришкою ще на 5-10 хвилин перед подачею. Смачного!