Чахохбілі з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто вже встиг покуштувати чахохбілі за традиційною рецептурою з м'яса птиці, я пропоную спробувати інший, Проте смачний варіант - ароматне чахохбілі з баранини, впевнена, вам сподобається.
Вся принадність цього рецепту приготування чахохбілі з баранини в тому, що, з одного боку, це блюдо досить просте і не вимагає значних тимчасових і грошових витрат, але тим не менше смак у нього виходить настільки чудовий, що словами не передати. І хоча в класичному варіанті такого блюда використовується м'ясо птиці, але якщо приготувати чахохбілі з баранини в домашніх умовах, то воно вийде набагато ситніше і ароматні, принаймні, мені так здається, але ви самі спробуйте і вирішите.
1) Для початку підготуємо всі інгредієнти, м'ясо промиваємо під проточною водою і нарізаємо шматками поперек волокон. Овочі миємо, потім нарізаємо цибулю четвертинками, а перець очищаємо від насіння і нарізаємо невеликими кубиками. Помідори бланшируємо, знімаємо з них шкірку і нарізаємо дрібно м'якоть, свіжу зелень і часник подрібнюємо.
2) Тепер ставимо сковороду без масла на вогонь і обсмажуємо на ній баранину з усіх боків до рум'яної скоринки, перекладаємо м'ясо в каструльку.
3) На сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо на неї нарізану цибулю, смажимо його до золотистого кольору. Потім додаємо кубики перцю і продовжуємо все смажити, поки на перці не почне лопатися шкірка.
4) Перекладаємо цибулю з перцем до м'яса, додаємо подрібнені помідори, солимо все і заправляємо спеціями.
5) Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все на помірному вогні протягом 20 хвилин, потім прибираємо кришку, вливаємо вино і продовжуємо тушкувати м'ясо. Через 5 хвилин алкоголь випарується, тому ми знову накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все ще хвилин 20-30 до м'якості м'яса.
6) Коли страва буде майже готове, викладаємо в каструлю подрібнену зелень і часник, тушкуємо все ще пару хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
Ну що ж, наше чахохбілі з баранини готове, і тепер його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!
- Баранина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Помідори - 400-500 грам
- Перець солодкий болгарський - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вино червоне столове - 100 мілілітрів
- Зелень свіжа - За смаком (петрушка, Braai, базилік)
- Спеції - За смаком (чорний мелений перець, червоний мелений перець, koriandr, хміль-сунелі)
- Сіль - За смаком
1) Для початку підготуємо всі інгредієнти, м'ясо промиваємо під проточною водою і нарізаємо шматками поперек волокон. Овочі миємо, потім нарізаємо цибулю четвертинками, а перець очищаємо від насіння і нарізаємо невеликими кубиками. Помідори бланшируємо, знімаємо з них шкірку і нарізаємо дрібно м'якоть, свіжу зелень і часник подрібнюємо.
2) Тепер ставимо сковороду без масла на вогонь і обсмажуємо на ній баранину з усіх боків до рум'яної скоринки, перекладаємо м'ясо в каструльку.
3) На сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо на неї нарізану цибулю, смажимо його до золотистого кольору. Потім додаємо кубики перцю і продовжуємо все смажити, поки на перці не почне лопатися шкірка.
4) Перекладаємо цибулю з перцем до м'яса, додаємо подрібнені помідори, солимо все і заправляємо спеціями.
5) Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все на помірному вогні протягом 20 хвилин, потім прибираємо кришку, вливаємо вино і продовжуємо тушкувати м'ясо. Через 5 хвилин алкоголь випарується, тому ми знову накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все ще хвилин 20-30 до м'якості м'яса.
6) Коли страва буде майже готове, викладаємо в каструлю подрібнену зелень і часник, тушкуємо все ще пару хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
Ну що ж, наше чахохбілі з баранини готове, і тепер його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!