Рецепт Чахохбілі з курки з картоплею фото

Чахохбілі з курки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

З курки можна приготувати дуже багато смачних страв, але жодна з них не зрівняється з чахохбілі з курки з картоплею. Такого найніжнішого м'яса, тушкованого з овочами і зеленню, ви ще не пробували.

М'ясо курки це один з найбільш доступних і економічних варіантів на сьогоднішній день, тому саме з цього м'яса ми найчастіше готуємо їжу. І крім звичного обсмажування курки, є багато інших способів її приготування, і зараз я розповім вам, як зробити чахохбілі з курки з картоплею. Приготувати таке грузинське блюдо не складе особливих труднощів, і воно виходить настільки смачним, що його можна їсти хоч кожен день, воно ніколи не набридне. Така курочка відмінно підійде для ситного обіду або вечері і, до речі, подають її зазвичай як самостійна страва без будь-якого гарніру. Так що з цим простим рецептом чахохбілі з курки з картоплею ви без зусиль зможете нагодувати всю вашу сім'ю, обіцяю вам, голодним з-за столу ніхто не встане.

  • Курка - 1 штука (невелика )
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Помідор - 3 штуки
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Картопля - 2-3 штук
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Зелень свіжа - 50 грам (петрушка, кріп )
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, хміль-сунелі)
  • Сіль - За смаком
чахохбілі з курки з картоплею - фото крок 1
Для приготування чахохбілі нам знадобиться казан або каструля з товстими стінками. Викладаємо в казан вершкове масло і розтоплюємо його.
чахохбілі з курки з картоплею - фото крок 2
Нарізаємо кубиками цибулю і обсмажуємо його на маслі до м'якості.
чахохбілі з курки з картоплею - фото крок 3
Потім цибулю необхідно разом з маслом перекласти в тарілку.
чахохбілі з курки з картоплею - фото крок 4
Курку нарізаємо на порційні шматочки, промиваємо і викладаємо в казан.
чахохбілі з курки з картоплею - фото крок 5
Накриваємо казан кришкою і тушкуємо курку на повільному вогні хвилин 5, потім акуратно зливаємо сік, що утворився (він нам ще знадобиться). Тепер робимо вогонь побільше і обсмажуємо курку з усіх боків до золотистої скоринки.
чахохбілі з курки з картоплею - фото крок 6
Потім перекладаємо в казан лук з маслом, додаємо сік половинки лимона і подрібнений часник. Обсмажуємо все на сильному вогні протягом 5 хвилин.
чахохбілі з курки з картоплею - фото крок 7
Поки все обсмажується, ми нарізаємо дрібно помідор, перець і картопля. Викладаємо овочі в казан, додаємо сік від курки, сіль і спеції. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо все 10 хвилин на середньому вогні, в самому кінці додаємо подрібнену зелень. Приблизно через 5 хвилин вогонь можна вимкнути, а чахохбілі розкласти по тарілках. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти