Чахохбілі з курки з вином
(покроковий рецепт з фото)
Шалений смачна страва, яке прийшло до нас з грузинської кухні. Курочка виходить соковита, м'яка і пряна. А ось приготувати чахохбілі напрочуд просто.
Чахохбілі з курячого м'яса з вином будемо готувати в мультиварці. Увімкніть режим смаження і покладіть в неї шматочки курячого м'яса, обсмажте з парою крапель рослинного масла. Поки м'ясо смажиться, подрібніть в блендері бланшірованние перець і помідори без шкірки, цибуля і часник. Додайте соєвий соус, вино і спеції, а заме соус влийте до м'яса і тушкуйте 45 хвилин. Для 10 хвилин до готовності додайте порізаний кріп. На гарнір приготуйте відварну картоплю. Смачного!
- Курка - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 3 штуки
- Пучок кропу - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 120 мілілітрів
- Вино червоне напівсухе - 120 мілілітрів
- Лавровий лист - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Поріжте куряче м'ясо невеликими шматочками. Замість цілої курки, можна взяти філе. Посоліть і поперчіть за смаком.
Потім покладіть курятину в мультиварку, капніть пару крапель рослинного масла і обсмажте, помішуючи, в режимі смаження.
Перець і помідори бланшувати, у помідор видаліть шкірку.
Складіть помідори, перець, цибуля і часник в блендер і подрібніть. Додайте соєвий соус, вино, лавровий лист, перець, сіль, хміль-сунелі.
Одержаний соус влийте до м'яса, перемкніть на режим гасіння і тушкуйте 45 хвилин.
Для 10 хвилин до готовності додайте порізаний кріп. На гарнір приготуйте відварну картоплю.