Чахохбілі з курки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Представляю вам відмінне грузинське блюдо, яке ми приготуємо з курки з додаванням овочів. Але ось тільки зробимо ми його не в казані, як прийнято, а в мультиварці, адже так набагато зручніше.
Як це завжди буває в традиційних грузинських стравах, в цьому рецепті приготування чахохбілі з курки в мультиварці всі інгредієнти поєднуються настільки ідеально, що страва виходить просто божественне. Це ніжне м'ясо курки, яке гаситься разом з овочами і зеленню, завжди виходить неймовірно смачним і ароматним, а що саме відмінне в ньому, так це те, що ми легко можемо приготувати таку страву в мультиварці. Так у нас все вийде набагато швидше, простіше і набагато смачніше, так що з цим простим рецептом чахохбілі з курки в мультиварці у вас є відмінна ідея для найближчого вечері в колі сім'ї.
- Курка - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Помідор - 3-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Паста томатна - 0, 5 склянки
- Йогурт натуральний - 1 Склянка
- Зелень свіжа - 30 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для чахохбілі можна використовувати як частини цілої курки, так і гомілки або, наприклад, тільки стегна, але ось філе тут не дуже підійде. Отже, нарізаємо курку на порційні шматочки і промиваємо їх. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і включаємо режим "випічка", обсмажуємо на ньому курку з усіх боків протягом 20 хвилин.
Поки курка обсмажується, ми чистимо і промиваємо овочі, нарізаємо помідори часточками, цибулю ріжемо на невеликі кубики, зелень і часник подрібнюємо.
У миску наливаємо натуральний йогурт, додаємо томатну пасту і перемішуємо все. Тепер викладаємо в чашу мультиварки все нарізані овочі, зелень і заливаємо приготований соус, солимо і перчимо до смаку. Включаємо режим гасіння і на 1-1, 5 забуваємо про наш чахохбілі.
Як тільки мультиварка приготує для нас вечерю, вона подасть звуковий сигнал, нам залишається тільки розкласти чахохбілі по тарілочках і подати до столу. Смачного!