Чахохбілі з курки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна страва грузинської кухні порадує вас своїми незвичайними смаковими якостями. Важливо відмітити, чахохбілі готується без жиру і масла, безпосередньо у власному соку м'яса і овочів.
Як же приготувати чахохбілі з курки в духовці в домашніх умовах? Все гранично просто, для початку підготуйте курячі гомілки і обсмажте їх на рослинному маслі. Потім курочка гаситися з помідорами, цибулею, перцем чилі і цукром. В кінці запікаємо блюдо в духовці, але не більше 5-7 хвилин. До столу подавати, присипавши зеленню і кільцями свіжої цибулі. Також можна подавати з коржиками або лавашем. Смачного!
- Гомілка куряча - 7 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідор - 500 грам
- Перець чилі - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Braai - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Базилік - За смаком
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Курячі гомілки промийте та висушіть паперовим рушником. Потім обсмажте на олії з усіх боків, до появи золотистої скоринки.
Видаляємо шкірку з помідорів, нарізаємо їх кубиками. Додаємо томати до курки, тушкуємо на середньому вогні.
На окремій сковороді обсмажуємо нарізану кільцями цибулю до золотистої скоринки. Замість масла підійде жир від курки.
Обсмажену цибулю перекладаємо до курки з томатами, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні. Приблизно 25 хвилин.
Дрібно наріжте перець чилі. Кладемо його на сковороду до курки. Додати сіль, додайте цукор.
Блюдо знімаємо з вогню і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин. Потім виймаємо з духовки, присипаємо зеленню і кільцями свіжої цибулі, подаємо до столу. Смачного!