Чахохбілі з курки з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Чахохбілі з курки з помідорами - національне грузинське гостре блюдо. Курка готується з великою кількістю цибулі і помідорами. Добре при приготуванні використовувати рідні спеції.
Чахохбілі з курки з помідорами - дуже смачне, ароматне і соковите блюдо, для його приготування не використовується ні вода, ні масла, ні жир. Якщо сковорода дозволяє обсмажити курку без масла, то обсмажте її на сухій сковороді, вона дасть свій жир. Помідори теж повинні бути досить соковитими, адже в Грузії інших не буває. Я взимку завжди додаю помідори у власному соку. Успіхів і приємного апетиту!
- Курка - 1, 2 кілограма
- Помідори - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Пучок кінзи - 1 штука
- Базилік або кріп - За смаком
- Часник - 3-5 зубчиків
- Гострий перець - 1 штука (маленький)
- Сіль, перець - штук
- Хміль-сунелі - За смаком
Підготуйте продукти.
Шматки курки обсмажити до рум'яної скоринки.
Помідори надріжте хрест навхрест і обдайте окропом.
З помідор зніміть шкірку, поріжте на шматочки і додайте до курки, Тушіте 10 хвилин.
Цибуля поріжте півкільцями.
Обсмажте цибулю на вершковому маслі і додайте до курки. Гасіть чахохбілі під кришкою 30 хвилин.
В кінці додаємо рубаний часник, зелень, перець і спеції. Перемішуємо, тушкуємо ще 5-7 хвилин.
Смачного!