Чахохбілі з куркою по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите ароматну і смачну кавказьку кухню, спробуйте обов'язково повторити на своїй кухні цей нескладний, але неймовірно класний варіант чахохбілі з куркою. Буде дуже смачно!
Перед вами густе рагу з птиці з насиченою підливою, від якої просто неможливо відірватися. Подавати блюдо до столу можна з будь-яким гарніром, який вам до душі. В даному випадку блюдо готується в казані, але можете спробувати і мультиварку. Я впевнена, що ви оціните приголомшливий смак чахохбілі в першого шматочка.
- Цибуля - 300 грам
- Голівка часнику - 2-3 штук
- Курка - 600 грам (крильця в даному випадку)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 3-4 штук(+ консервовані, якщо є)
- Зелень - 1 пучок(Braai, петрушка, кріп)
- Сіль і спеції - За смаком (сік лимона, перець, хміль-сунелі і т.Д.)
1. Курку вимийте, обсушити і викладіть в казан з розтопленим вершковим маслом. Обсмажте трохи.
2. Додайте подрібнену цибулю і смажте ще хвилин 5-6 на середньому вогні.
3. Зніміть шкірку з помідорів і наріжте м'якоть невеликими кубиками. Можна використовувати і заморожені томати.
4. Додайте в казан свіжі і консервовані томати, сіль, спеції. Влийте сік лимона і трохи гарячої води. Після закипання залиште нудитися на середньому вогні хвилин на 35-40 (час вказано для крилець, інші частини курки можуть гаситися довше).
5. Хв 5 до готовності додайте пропущений через прес часник. Що, часнику дійсно 2-3 головки.
6. В кінці додайте подрібнену свіжу зелень.
7. Чахохбілі з куркою по-грузинськи готове до подачі. Подавайте з гарніром. Смачного!