Рецепт Чахохбілі по-грузинськи фото

Чахохбілі по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Особливістю традиційної грузинської кухні є те, що в ній з, здавалося б, звичайних продуктів може вийти неймовірно смачна страва, і яскравий тому приклад цей рецепт чахохбілі по-грузинськи.

Якщо ви ще ніколи не чули про цю страву і поняття не маєте, що ж таке чахохбілі, то я поясню. Це традиційне грузинське блюдо, воно являє собою найніжніші шматочки курки, які спочатку обсмажуються, а потім гасяться в томатному соусі з овочами, часником, зеленню, спеціями і без додавання рідини. А щоб вам все було ще зрозуміліше, я пропоную свій докладний рецепт приготування чахохбілі по-грузинськи. Насправді тут немає ніяких премудростей, і все гранично просто, але ось саме блюдо виходить дуже смачним і ароматним. У Грузії його подають як основне без будь-якого гарніру, воно дійсно досить ситне і не вимагає ніяких доповнень. Так що обов'язково спробуйте приготувати чахохбілі по-грузинськи в домашніх умовах, ви витратите на це не дуже багато часу, зате обід або вечерю вийде знатний.

  • Курка - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 5-6 штук (невеликий )
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Помідори у власному соку - 150-200 мілілітрів (мелені )
  • Зелень свіжа - 30-40 грам(Braai, петрушка )
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
чахохбілі по-грузинськи - фото крок 1
Для початку необхідно обробити курку на порційні шматочки, промити їх і зрізати з них жир.
чахохбілі по-грузинськи - фото крок 2
Викладаємо жир на сковороду і розтоплюємо його, змащуємо жиром поверхню сковороди і обсмажуємо курку на сильному вогні з усіх боків до золотистої скоринки.
чахохбілі по-грузинськи - фото крок 3
Тепер нарізаємо цибулю півкільцями і викладаємо його в казан або каструлю з товстими стінками. Тушкуємо цибулю до м'якості, а потім додаємо перетерті томати у власному соку, продовжуємо все тушкувати ще пару хвилин.
чахохбілі по-грузинськи - фото крок 4
Перекладаємо обсмажену курку до тушкованого луку, солимо і перчимо, накриваємо казан кришкою і тушкуємо все до готовності курки (хвилин 40-50).
чахохбілі по-грузинськи - фото крок 5
За кілька хвилин до готовності страви додаємо подрібнений часник.
чахохбілі по-грузинськи - фото крок 6
А ще через пару хвилин подрібнену зелень.
чахохбілі по-грузинськи - фото крок 7
Чахохбілі готовий, і тепер його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти