Рецепт Булочки московські фото

Булочки московські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Дуже прості і смачні булочки московські готуються з дріжджового тіста. На приготування цього мучного ласощі йде близько 7 годин, проте не лякайтеся, воно того варте!

Опис приготування:

Булочки московські - дуже красива і смачна випічка у формі елегантного сердечка. За даним рецептом виходить 10 булочок, які радують не тільки своїм смаком, але і ситістю. Московські булочки з маслом ідеально підходять до чорного міцного чаю з медом і варенням. Бажаю приємного чаювання!

  • Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 30 грам(+50 грам )
  • Яйце - 1 штука
булочки московські - фото крок 1
У зручній глибокій мисці змішуємо 2 склянки борошна з дріжджами, додаємо 3/4 склянки тепленькою води. Добре перемішуємо ложкою.
булочки московські - фото крок 2
Накриваємо поліетиленовою плівкою або рушником і залишаємо настоюватися в теплому місці на 2 годину.
булочки московські - фото крок 3
Потім в миску додаємо решту дві склянки борошна і 1/4 склянки води. Вимішуємо за допомогою міксера або рук до еластичного тесту.
булочки московські - фото крок 4
В окремій мисочці змішуємо вершкове масло, цукор і сіль.
булочки московські - фото крок 5
Вливаємо суміш в тісто, ще трохи вимішуємо.
булочки московські - фото крок 6
Ми залишаємо тісто ще на півтори години.
булочки московські - фото крок 7
Потім тісто ділимо на дві рівні частини, розгортаємо в прямокутник і змащуємо внутрішню частину вершковим маслом (50 г).
булочки московські - фото крок 8
Кожен шматок тіста скачуємо в рулон і нарізаємо невеликими шматочками.
булочки московські - фото крок 9
Кожен шматочок складаємо навпіл як на фото.
булочки московські - фото крок 10
Робимо надріз.
булочки московські - фото крок 11
І розгортаємо в форму серця.
булочки московські - фото крок 12
Потім булочки викладаємо на деко, застелений папером для випікання. Накриваємо рушником і даємо булочок постояти при кімнатній температурі ще годину.
булочки московські - фото крок 13
Потім кожну булочку змащуємо збитим яйцем і посипаємо цукром. Відправляємо булочки випікатися в духовку (180 градусів) приблизно на 25-30 хвилин. Московські булочки повинні покритися красивою золотистою скоринкою.
булочки московські - фото крок 14
Посипаємо цукровою пудрою і готово!

Схожі рецепти