Московські булочки
(покроковий рецепт з фото)
Це улюблена і знайома з дитинства випічка із здобного дріжджового тіста. Головна відмінність від інших булочок в їх особливій формі - сердечка. Ділюся рецептом, як приготувати московські булочки до чаю.
Кількість цукру в булочках можна регулювати на свій розсуд. Можна додати ванільну есенцію. У цьому рецепті не використовується молоко, але булочки виходять повітряними, пишними і дуже смачними. Вони довго не черствіють і прекрасно поєднуються з чаєм, молоком або какао.
- Борошно - 600 грам
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам (в тісто)
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам (для змазування)
1
Просійте борошно. З'єднайте 2 склянки борошна з дріжджами, додайте 3/4 склянки теплої води. Перемішайте і поставте в тепле місце на 1-1, 5 годину.
2
Коли тісто піднялося, додайте в нього решту борошна і води, замісіть тісто. Накрийте рушником, поставте в тепле місце на півгодини.
3
Змішайте цукор, сіль і вершкове масло. Додайте цю суміш в тісто і вимішують, поки воно не перестане прилипати до рук. На півгодини залиште тісто підніматися.
4
Обімніть тісто, розділи 2 частини. Розкачайте качалкою тісто в пласт товщиною близько 0, 5 см. Змастіть його розтопленим вершковим маслом і присипте цукром.
5
Наріжте тісто на смуги і поверніть кожну в рулет. З'єднайте протилежні краю рулету, защіпніте їх і зробіть надріз посередині. Розгорніть візерунком вгору, щоб вийшло сердечко.
6
Викладіть сердечка на пергамент, почекайте 15-20 хвилин, щоб вони піднялися. Змастіть збитим яйцем і посипте цукром. Випікайте при температурі 180 градусів 25-30 хвилин до золотистого кольору.