Рецепт Калачі московські старовинні фото

Калачі московські старовинні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Веганські страви
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На сніданок
Випічка

Вам подобається відтворювати на своїй кухні класичні рецепти російської кухні? Тоді ви точно оціните цей класний варіант, як приготувати калачі московські старовинні. Спробувати варто обов'язково!

Ця випічка практично універсальна, так як такі калачі можна подавати до столу з будь-якого приводу. Якщо до цього ви ніколи калачі не пробували, саме час спекти їх в найближчі дні.

  • Дріжджі - 10 грам (свіжі)
  • Вода - 275 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
1
Почати потрібно з приготування опари. Для цього в 250 мілілітрів теплої води розчинити дріжджі і додайте половину борошна. Перемішайте, накрийте рушником або плівкою і залиште в теплому місці на пару годин.
2
У готову опару додайте решту воду, борошно і сіль. Замісити тісто. Цей процес досить тривалий і спочатку тісто буде здаватися надто рідким. Вимішуйте його не менше півгодини! Після складіть тісто в каструлю, накрийте і залиште на ніч.
3
Через 10-12 годин можна приступати до наступного етапу. Викладіть тісто на стіл і як слід обомніте. Розділи 7 рівних частин.
4
Дайте тесту "відпочити" півгодинки. Тепер можна зліпити ковбаску з тіста, роблячи тонкі кінці і ширшу середину. Кінці з'єднайте і зліпите. Вийшла ручка! Залиште поки калачі на столі ще хвилин на 20.
5
У товстому місці калача, іменованому губою, зробіть акуратно надріз. Присипте його борошном і знову накрийте. Взявшись за "ручку" калач, трохи розтягніть його і після викладіть на деко, застелене пергаментом.
6
Духовку розігрійте до 250 градусів. Вниз для регулювання ємність з водою і відправте в духовку деко з калачами.
7
Випікайте калачі 20-25 хвилин.
Смачного!

Схожі рецепти