Рецепт Калачі московські старовинні фото

Калачі московські старовинні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Веганські страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 7
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Вам подобається відтворювати на своїй кухні класичні рецепти російської кухні? Тоді ви точно оціните цей класний варіант, як приготувати калачі московські старовинні. Спробувати варто обов'язково!

Опис приготування:

Ця випічка практично універсальна, так як такі калачі можна подавати до столу з будь-якого приводу. Якщо до цього ви ніколи калачі не пробували, саме час спекти їх в найближчі дні.

  • Дріжджі - 10 грам (свіжі)
  • Вода - 275 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
1
Почати потрібно з приготування опари. Для цього в 250 мілілітрів теплої води розчинити дріжджі і додайте половину борошна. Перемішайте, накрийте рушником або плівкою і залиште в теплому місці на пару годин.
2
У готову опару додайте решту воду, борошно і сіль. Замісити тісто. Цей процес досить тривалий і спочатку тісто буде здаватися надто рідким. Вимішуйте його не менше півгодини! Після складіть тісто в каструлю, накрийте і залиште на ніч.
3
Через 10-12 годин можна приступати до наступного етапу. Викладіть тісто на стіл і як слід обомніте. Розділи 7 рівних частин.
4
Дайте тесту"відпочити" півгодинки. Тепер можна зліпити ковбаску з тіста, роблячи тонкі кінці і ширшу середину. Кінці з'єднайте і зліпите. Вийшла ручка! Залиште поки калачі на столі ще хвилин на 20.
5
У товстому місці калача, іменованому губою, зробіть акуратно надріз. Присипте його борошном і знову накрийте. Взявшись за"ручку" калач, трохи розтягніть його і після викладіть на деко, застелене пергаментом.
6
Духовку розігрійте до 250 градусів. Вниз для регулювання ємність з водою і відправте в духовку деко з калачами.
7
Випікайте калачі 20-25 хвилин.
Смачного!

Схожі рецепти