Біляші старовинні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете зробити біляші самостійно, в цьому вам допоможе простий рецепт, як приготувати біляші старовинні. У вас вийдуть відмінні біляші, в якості яких вам не доведеться сумніватися.
Справжні біляші робляться на дріжджовому тесті (опарном або безопарном). Можна замісити його на воді або молоці. Старовинні біляші роблять з отвором по центру, однак можна зробити і цільні. Обсмажувати краще у фритюрі. Якщо у вас немає, підійде казанок або чавунна сковорода з високими бортиками.
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Вода - 125 мілілітрів
- Молоко - 125 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі швидкодіючі)
- Вершкове масло - 30 грам
- Соняшникова олія - За смаком
- Курячий жовток - 1 штука
- Фарш м'ясний - 250 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
1. У миску налийте воду і молоко, додайте сухі дріжджі і перемішайте.
2. Розтопити вершкове масло і влийте до молока і воді, додайте жовток, сіль, цукор, просійте трохи борошна, перемішайте.
3. Всипте борошно, що залишилася, і перемішайте все ложкою.
4. Влийте в миску з липким тестом 30 мілілітрів соняшникової олії.
5. Перемішайте тісто і накрийте рушником, відставте його на 30-50 хвилин.
6. М'ясо перекрутити в фарш (або купіть вже готовий).
7. Очистіть і дрібно наріжте цибулю (можна натерти його).
8. Додайте цибулю до фаршу, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте.
9. Через 30-50 хвилин тісто вже підійшло до потрібної консистенції, розділіть його на невеликі шматочки.
10. Руками або качалкою розтягніть шматочки в коржі близько 10 см в діаметрі.
11. Викладіть по столовій ложці начинки і підійміть краю, сформувавши м'ясну ватрушку.
12. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, викладіть біляші спершу діркою вниз і готуйте кілька хвилин, потім переверніть.
13. Подавайте біляші гарячими, можна з солодким чаєм.