Рецепт Біляші старовинні фото

Біляші старовинні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш , Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Біляші
Кількість порцій: 9
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Якщо хочете зробити біляші самостійно, в цьому вам допоможе простий рецепт, як приготувати біляші старовинні. У вас вийдуть відмінні біляші, в якості яких вам не доведеться сумніватися.

Опис приготування:

Справжні біляші робляться на дріжджовому тесті (опарном або безопарном). Можна замісити його на воді або молоці. Старовинні біляші роблять з отвором по центру, однак можна зробити і цільні. Обсмажувати краще у фритюрі. Якщо у вас немає, підійде казанок або чавунна сковорода з високими бортиками.

  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Вода - 125 мілілітрів
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі швидкодіючі)
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Курячий жовток - 1 штука
  • Фарш м'ясний - 250 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
біляші старовинні - фото крок 1
1. У миску налийте воду і молоко, додайте сухі дріжджі і перемішайте.
біляші старовинні - фото крок 2
2. Розтопити вершкове масло і влийте до молока і воді, додайте жовток, сіль, цукор, просійте трохи борошна, перемішайте.
біляші старовинні - фото крок 3
3. Всипте борошно, що залишилася, і перемішайте все ложкою.
біляші старовинні - фото крок 4
4. Влийте в миску з липким тестом 30 мілілітрів соняшникової олії.
біляші старовинні - фото крок 5
5. Перемішайте тісто і накрийте рушником, відставте його на 30-50 хвилин.
біляші старовинні - фото крок 6
6. М'ясо перекрутити в фарш (або купіть вже готовий).
біляші старовинні - фото крок 7
7. Очистіть і дрібно наріжте цибулю (можна натерти його).
біляші старовинні - фото крок 8
8. Додайте цибулю до фаршу, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте.
біляші старовинні - фото крок 9
9. Через 30-50 хвилин тісто вже підійшло до потрібної консистенції, розділіть його на невеликі шматочки.
біляші старовинні - фото крок 10
10. Руками або качалкою розтягніть шматочки в коржі близько 10 см в діаметрі.
біляші старовинні - фото крок 11
11. Викладіть по столовій ложці начинки і підійміть краю, сформувавши м'ясну ватрушку.
біляші старовинні - фото крок 12
12. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, викладіть біляші спершу діркою вниз і готуйте кілька хвилин, потім переверніть.
біляші старовинні - фото крок 13
13. Подавайте біляші гарячими, можна з солодким чаєм.

Схожі рецепти