Рецепт Біляші домашні фото

Біляші домашні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш
На обід, На вечерю
Випічка, Біляші

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, який розповість, як приготувати біляші домашні. Рецепт наш сімейний, перевірений неодноразово і не один десяток років. Дуже рекомендую взяти на замітку.

Тісто пропікається добре і, одночасно зберігаючи всі соки від фаршу, виходить м'яким, пористим і хрустким зовні. Такі біляші не зрівняються з покупними, як не крути. Раджу не шкодувати для фаршу лука, який бажано максимально подрібнити. Завдяки цибулі фарш виходить соковитим і смачним. Приготуйте таке частування для ваших рідних і близьких, смачного!

  • Борошно пшеничне - 800 грам
  • Дріжджі - 50 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Молоко - 500 грам
  • Кефір - 0.5 склянки
  • Яловичина - 200 грам
  • Свинина - 300 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Кнопка - 60 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
біляші домашні - фото крок 1
У ємність додайте тепле молоко і дріжджі з цукром. Перемішайте і поставте в тепле місце на 10-15 хвилин.
біляші домашні - фото крок 2
Коли з'явиться "шапочка" на дріжджах, замішуйте опару, додайте склянку просіяного борошна і замісити тісто, (воно повинно бути, як густа сметана) залиште його на 1.5 години в тепле місце.
біляші домашні - фото крок 3
Поки підходить опара, приготуйте начинку, змішайте свинячо-яловичий фарш з цибулею і часником, додайте сіль і перець за смаком. Додайте замочений в молоці батон, кефір. Фарш має вийти пишний і однорідний.
біляші домашні - фото крок 4
По завершенню 1, 5 годин в тісто додайте олію, жовтки, борошно. Тісто добре вимішують, додайте до нього збиті з сіллю білки, воно повинно стати еластичним і вільно відставати від стінок форми. Знову накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2 рази, потрібно його обмять і дати ще раз піднятися.
біляші домашні - фото крок 5
Формуйте біляші, смажте їх спочатку начинкою в низ, обсмажуйте з двох сторін на середньому вогні (бажано - у великій кількості масла).

Схожі рецепти