Біляші домашні
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, який розповість, як приготувати біляші домашні. Рецепт наш сімейний, перевірений неодноразово і не один десяток років. Дуже рекомендую взяти на замітку.
Тісто пропікається добре і, одночасно зберігаючи всі соки від фаршу, виходить м'яким, пористим і хрустким зовні. Такі біляші не зрівняються з покупними, як не крути. Раджу не шкодувати для фаршу лука, який бажано максимально подрібнити. Завдяки цибулі фарш виходить соковитим і смачним. Приготуйте таке частування для ваших рідних і близьких, смачного!
- Борошно пшеничне - 800 грам
- Дріжджі - 50 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйця курячі - 2 штуки
- Молоко - 500 грам
- Кефір - 0.5 склянки
- Яловичина - 200 грам
- Свинина - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Кнопка - 60 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
У ємність додайте тепле молоко і дріжджі з цукром. Перемішайте і поставте в тепле місце на 10-15 хвилин.
Коли з'явиться "шапочка" на дріжджах, замішуйте опару, додайте склянку просіяного борошна і замісити тісто, (воно повинно бути, як густа сметана) залиште його на 1.5 години в тепле місце.
Поки підходить опара, приготуйте начинку, змішайте свинячо-яловичий фарш з цибулею і часником, додайте сіль і перець за смаком. Додайте замочений в молоці батон, кефір. Фарш має вийти пишний і однорідний.
По завершенню 1, 5 годин в тісто додайте олію, жовтки, борошно. Тісто добре вимішують, додайте до нього збиті з сіллю білки, воно повинно стати еластичним і вільно відставати від стінок форми. Знову накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2 рази, потрібно його обмять і дати ще раз піднятися.
Формуйте біляші, смажте їх спочатку начинкою в низ, обсмажуйте з двох сторін на середньому вогні (бажано - у великій кількості масла).